Rukakeskuksen johtaja paljastaa, millaisia summia ökymatkailijat pulittavat Suomen lomistaan: "Rahalla ei ole väliä"

Näin ökytähdet lomailevat Suomessa 1:39
Näitä asioita tähdet toivovat Suomen lomaltaan.

Kiinnostus luksusmatkailua kohtaan vaikuttaa lisääntyneen. 

Kun kansainvälinen raharikas haluaa saada elämyksiä Suomen Lapissa ja sen lähialueilla, ei hinnalla ole väliä. Myös suomalaisten satsaaminen talven lomiin on lisääntynyt merkittävästi Rukakeskuksen toimitusjohtaja Antti Kärävä kertoo. 

– Rahalla ei ole väliä, vain elämyksen laadulla on. Suomesta alkaa löytymään tällaisia premium- ja luksustason paikkoja ja niiden suosio kasvaa koko ajan, Kärävä kertoo. 

Tyypillinen kansainvälisen tason megatähti viipyy Kärävän mukaan lomakohteessa noin 5–7 päivää kerralla. Pelkän huoneen sijaan saattaa julkkisperhe varata jopa koko majoituspaikan omaan käyttöön. 

Rahaa tällaiselta lomailijalta palaa 10 000 eurosta reippaasti yli 100 000 euroon. 

– Varmasti voi mennä helposti yli 100 000 euroa. 

Lentokoneella lounasta

Erikoisin tilanne, mikä Kärävän korviin on kantautunut megalomailijoiden Suomen reissuilta, on hämmentävä ruoan hakureissu. 

– Sellaisia tarinoita olen myös kuullut, että jos joku henkilö haluaa Pariisin suosikkisushiravintolasta sushia, niin se joku käy hakemassa sen sille koneella. 

– Me yritetään tehdä kestävän kehityksen puitteessa tätä ja tuollainen juttu ei kestä mitään tarkastelua, mutta me emme voi vaikuttaa asiakkaan omiin päätöksiin. Maailmassa on ihmisiä, jotka ajattelevat lähinnä itseään.

Myös suomalaiset pulittavat jättisummia

Myös suomalaiset haluavat laittaa rahaa talvimatkailuun kotimaan kohteissa. Kärävän mukaan normaali suomalainen perhe maksaa viikon hiihtolomareissusta pohjoiseen 2 000 –  5000 euroa. Ylemmän keskiluokan perheiden lomahinnat hipovat jopa 20 000 euron viikkotasoa. 

– Tämä ei ole pelkästään julkkisten asia. Maailmassa myös normaali ihmisten varallisuus lisääntyy koko ajan.

– Siellä on todella paljon ihmisiä, joiden arki on niin hektistä, että kun he tulevat lomalle, he haluavat todella investoida. Laitetaan 10 000 euroa tai 20 000 euroa, sellaisia suomalaisiakin on jo ihan merkittävä määrä. 

Enemmän kysyntää kuin tarjontaa

Luksuslomailijoita on niin paljon, ettei heille meinaa riittää edes tarjontaa. 

– Huippusesonkeina, kuten jouluna, uutenavuotena, hiihtolomaviikkoina ja pääsiäisenä, on liian vähän kapasiteettia. 

– Korkeamman laatutason majoitukselle, palvelulle ja ruualle on koko ajan enemmän tarvetta. Olisi vielä varaa tarjota lisää, vaikka olemme ihan hyvässä asemassa.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, mitä luksuslomailijat haluavat Suomesta!

Lue myös:

    Uusimmat