Suomi käsiksi hurjaan miljoonapottiin? Belgia-ottelussa pelataan jättimäisistä rahoista

6:45
Tulosruutu: Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi, miten menestys vaikuttaisi Suomen palkintorahoihin.

Suomen jalkapallomaajoukkue pelaa tänään paikasta EM-kisojen pudotuspeleihin, ja lisäksi rahallinenkin panos on kovaa luokkaa.

Huuhkajat kohtaa Belgian B-lohkon päätösottelussaan Pietarissa Suomen aikaa kello 22. Voitolla Suomi painelisi varmasti pudotuspeleihin, ja tasapelilläkin Suomen mahdollisuudet neljännesvälieriin olisivat vahvat. Tappiolla todennäköisyys olisi huomattavasti pienempi, mutta jatkopaikkaan olisi kuitenkin saumat.

Suomella on mahdollisuus myös isoihin rahoihin. Euroopan jalkapalloliitto Uefa jakaa nimittäin osallistujamaiden liitoille yksittäisen ottelun voitosta palkintorahaa miljoona euroa ja tasapelistäkin puoli miljoonaa euroa. Jokainen pudotuspeleihin etenevä joukkue saa lisäksi 1,5 miljoonaa euroa.

Jos Suomi voittaisi Belgian, se tienaisi yksittäisen ottelun voiton ja pudotuspelipaikan myötä yhteensä peräti 2,5 miljoonaa euroa. Tasapelillä tulisi ainakin puoli miljoonaa euroa, mutta sen päälle voisi hyvin irrota jatkopaikka, jolloin Suomi kahmaisisi kahden miljoonan euron tienesteihin. Belgia on jo varmistanut paikan pudotuspeleissä.

Itse EM-kisapaikasta Uefa maksaa jo 9,25 miljoonan euron osallistumispalkkion.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja