Suomi kaatoi Ruotsin kunnon trillerissä – Tyttöleijonat MM-mitalipeleihin!

Suomi eteni jääkiekon naisten alle 18-vuotiaiden MM-kisojen välieriin upean taistelun jälkeen. Ruotsi kaatui trillerimäisessä ottelussa jatkoajalla 3-2.

Tyttöleijonat eteni Japanissa pelattavien MM-kisojen mitalipeleihin Elisa Holopaisen maalilla. Jatkoaikaa oli pelattu 5.34, kun Holopainen pääsi murtautumaan Ruotsin puolustuksen taakse ja onnistui ujuttamaan kiekon maaliin.

Toisinkin ottelussa olisi voinut käydä. Kolmatta erää oli jäljellä vain kaksi ja puoli minuuttia, kun Ruotsi meni 2-1-johtoon Thea Johanssonin maalilla. Tyttöleijonat näytti kuitenkin heti, ettei välieräpaikasta luovuta.

Ruotsin maalista kului vain 36 sekuntia, kun kapteeni Nelli Laitinen iski 2-2-tasoituksen Suomen pelatessa ilman maalivahtia.

Holopainen sai aivan kolmannen erän lopussa jäähyn, joten hän istui jatkoajan aluksi jäähyaitiossa, mutta nousi lopulta sankariksi.

Suomen 1-0-maalista vastasi toisessa erässä Sanni Rantala. Ottelun jälkeen Maamme-laulu kajahti näyttävästi:

Suomi kohtaa MM-välierissä Yhdysvallat. Tyttöleijonat on edennyt tähän mennessä voitosta voittoon, alkusarjan joukkue suoritti puhtaalla pelillä, kun Japani, Sveitsi ja Tshekki kaatuivat tiukoissa otteluissa.

Yhdysvallat voitti alkulohkossaan Kanadan ja Venäjän samoin luvuin 3-2 sekä Ruotsin 2-0.

Suomi on saavuttanut naisten alle 18-vuotiaiden MM-kisoista pronssia vuonna 2011, kyseinen vuosi on ainut jolloin Tyttöleijonat on ollut aiemmin välierissä. Kaksissa edellisissä kisoissa Suomi on ollut viides.