Mainos

Suomesta lähdössä kymmenen henkeä sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon

Ulkoasiainvaliokunta puoltaa Suomen osallistumista EU:n sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon Välimerellä.

Operaation tavoitteena on ihmissalakuljetuksen, ihmiskaupan ja laittoman maahanmuuton vähentäminen. Valiokunta puolsi päätöstä yksimielisesti.

– Kävimme valiokunnassa asiasta perusteellisen keskustelun. Sekä oppositio- että hallituspuolueet näkivät, että Suomen on osallistuttava omalta osaltaan tähän traagiseen tilanteeseen, ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk.) sanoo.

Valiokunnan kokouksessa puollettiin vasta operaation ensimmäiseen vaiheeseen osallistumista. Käytännössä ensimmäisessä vaiheessa selvitetään, miten ihmissalakuljetusta tekevät organisaatiot toimivat ja mistä satamista salakuljetuslastit lähtevät.

Lisäksi operaatio pyrkii selvittämään mitkä järjestöt salakuljetuksia operoivat ja mistä järjestöt saavat rahansa.

Ensimmäisessä vaiheessa Suomesta operaatioon osallistuu enintään kymmenen sotilasta, joiden on tarkoitus työskennellä esikunta- ja valvontatehtävissä. Tällä hetkellä suomalaisia työskentelee operaation valmistelutehtävissä jo kolme.

Operaation ensimmäinen vaihe on tarkoitus saada päätökseen syksyn alkupuolella. Lopullisen päätöksen Suomen osallistumisesta tekee Suomen tasavallan presidentti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.