Donald Trump täysin eri linjoilla tartunta-asiantuntijan kanssa – panoksena supersuositun urheilusarjan kohtalo

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump torppasi perjantaina maan johtavan tartuntatautiasiantuntijan Anthony Faucin varoitukset amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigalle. Fauci arvioi, että liigakausi jää pelaamatta, jos joukkueet eivät ryhdy äärimmäisiin varotoimiin koronaviruksen varalta.

Fauci uskoo, että lajissa vältytään koronaviruksen leviämiseltä vain eristämällä joukkueet muusta yhteiskunnasta.

– On vaikea nähdä, että sarjaa pelataan lainkaan, ellei joukkueita eristetä ja testata lähes päivittäin, Fauci arvioi tilannetta CNN:n haastattelussa.

– Jos kohtaamme pandemian toisen aallon, mikä on hyvinkin mahdollista, ja se osuu flunssakauteen, ei jalkapalloa välttämättä pelata tänä vuonna.

Trump vastasi Twitter-tilillään, ettei "Faucilla ole mitään tekemistä NFL-liigan jalkapallon kanssa". Samalla hän arvioi NFL-liigan pelisuunnitelmat turvallisiksi.

NFL-liigan lääketieteellinen asiantuntija Allen Sills tuomitsi Faucin eristysehdotuksen epäkäytännölliseksi.

– Pidämme joukkueiden eristystä epäkäytännöllisenä ratkaisuna. Eristämme positiivisen näytteen antaneet muista, kunnes heidän on turvallista palata muiden joukkoon, Sills ilmoitti.

NFL:n johto ja pelaajayhdistys neuvottelevat edelleen kauden 2020 yksityiskohdista, muun muassa koronatestauksesta.

NFL on Yhdysvalloissa ylivoimaisesti suosituin ja seuratuin urheilusarja. Vuonna 2019 Yhdysvaltojen 50 katsotuimmasta televisio-ohjelmasta yhteensä 47 oli NFL-otteluita.

Lue myös:

    Uusimmat