Mainos

Suomessa USA:n pyynnöstä kiinniotettu venäläismies vapaaksi

Suomessa tässä kuussa kiinniotettu venäläismies on päästetty vapaaksi.

Mies oli otettu säilöön 19. joulukuuta Yhdysvaltain viranomaisten antaman Interpol-etsintäkuulutuksen nojalla. Miehen kiinniotto on noteerattu laajasti venäläismediassa.

– Etsintäkuulutus sisältää suppeahkon, mutta kuitenkin kuvauksen siitä, mistä häntä epäillään vieraassa valtiossa, kertoo oikeusministeriön hallintoneuvos Juhani Korhonen.

Miestä epäillään Yhdysvalloissa puolustusmateriaalien ja ampuma-asekomponenttien salakuljetuksen yrityksestä. Oikeusministeriön hallitusneuvos Juhani Korhonen kertoo, että mies päästettiin tänään vapaaksi, sillä luovutukselle Yhdysvaltoihin ei ole edellytyksiä.  

– Luovutusoikeudessa lähtökohta on se, että teon on oltava rangaistava myös valtiossa, jossa henkilö on säilössä. Rangaistuksen on oltava vähintään vuoden vankeusrangaistus, jotta luovutusedellytys täyttyy, Korhonen sanoo.

Venäläinen otettiin kiinni, kun tämä toi asekomponentteja maahan tai maasta pois, kertoo Korhonen.

– Tässä tapauksessa elementit eivät täyttyneet. Rikoksen tunnusmerkistöt eivät täyttyneet täällä tai sitten kysymyksessä on lievä ampuma-aserikos, josta seurauksena on ainoastaan sakkoa. Eli rangaistusten osalta luovutusedellytys ei riitä.

Hallitusneuvoksen mukaan Yhdysvalloilta ei ole tullut luovutuspyyntöä.

Miehen vapauttamisesta kertoi venäläinen uutistoimisto Tass verkkosivuillaan. Suomen ulkoministeriö on vahvistanut tiedon MTV:lle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.