Suomessa raportoitu 565 uutta koronatartuntaa ja kolme koronakuolemaa – tehohoitopotilaiden määrä kasvaa: "Tilanne on heikentynyt merkittävästi"

2:32
Pääministeri Sanna Marin kertoo poikkeusolojen käyttöönotosta – katso, miten elämämme muuttuu seuraavien viikkojen aikana

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on kertonut tuoreet tiedot Suomen koronatilanteesta.

THL:n mukaan Suomessa on raportoitu 565 uutta koronavirustapausta. Tartunnat ovat jakautuneet useammalle päivälle. Suomessa on raportoitu kolme uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi 194 ihmistä, joista tehohoidossa on 36. Tehohoitopotilaiden määrä on kasvanut keskiviikosta yhdellä, muuten sairaalapotilaiden määrä on ennallaan.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6 522 tartuntaa, mikä on 1 396 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana on raportoitu 3 478. Tämä on 434 enemmän kuin edeltävien seitsemän päivän aikana.

THL:n ja STM:n tiedotustilaisuudessa todettiin, että tartuntamäärät ovat kääntyneet nopeaan kasvuun helmikuun puolivälissä ja tilanne on heikentynyt merkittävästi.

Koronapandemian alkamisen jälkeen maassa on todettu tartuntatapauksia yhteensä 55 687.

Keskiviikkoon menneessä muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tapauksia oli ilmoitettu 690.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin oli keskiviikkon mennessä kuollut 737 ihmistä. Sairaalahoidossa oli viruksen takia 193 potilasta, joista 35 oli tehohoidossa.

Vähintään yhden koronarokoteannoksen on saanut THL:n mukaan Suomessa noin 319  600 ihmistä. Määrä on kasvanut eilisestä yli 17  000:lla. Toisen rokoteannoksen saaneita on noin 77  300.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja