Suomessa päästään nauttimaan hetkellisesti Välimeren lämmöstä – plussa-asteita luvassa Lappia myöten

Välimereltä on virtaamassa Suomeen tiistain aikana hyvin lämmintä ilmaa. Sää kylmenee viikonloppuun mennessä Venäjältä tulevan korkeapaineen myötä.

Forecan mukaan lämmin ja kostea ilma on peräisin itäiseltä Välimereltä ja Mustanmeren ympäristöstä, missä mitataan lähipäivinä suomalaisittain jopa kesäisiä lämpötiloja.

Suomessa Välimeren lämpö näyttäytyy lähinnä pilviverhona, sumuina ja tihkusateina.

Keskiviikko tulee olemaan poikkeuksellisen leuto päivä. Silloin pohjoisinta Lappia myöten on luvassa plussa-asteita, vaikka eletäänkin marraskuun loppua.

Forecan päivystävän meteorologin Anna Latvalan mukaan näin korkeat lämpötilat marraskuussa eivät ole tavallisia etenkään pohjoisessa Suomessa.

Vaikka ilmiö on harvinainen, erityisen poikkeuksellisesta ilmiöstä ei kuitenkaan ole kyse.

– Kun meteorologiassa puhutaan poikkeuksellisesta ilmiöstä, tarkoitetaan, että se tapahtuu kerran 30 vuodessa tai alle. Ei tämä niin harvinaista sentään ole.

Kovin pitkään leudosta ilmasta ei päästä nauttimaan. Viikonlopuksi sää on pakastumassa, kun Venäjän korkeapaine tuo kuivempaa ja kylmempää ilmaa.

– Torstaina on vielä melko lämmintä. Siinä vaiheessa Lapissa menee jo pakkasen puolelle. Kun viikonloppu lähestyy, koko maa menee pakkasen puolelle, mutta rannikolla voi olla vähän plussan puolella.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja