Suomessa on todettu 803 uutta koronatartuntaa ja kaksi koronakuolemaa

Suomessa on todettu 803 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 1  148 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisten 14 päivän aikana on Suomessa todettu lähes 9  600 koronatartuntaa, kun edellisten kahden viikon tartuntamäärä oli liki 8  450.

Yhteensä tartuntoja on koko pandemian aikana todettu Suomessa nyt 73  516.

THL tiedotti myöhemmin iltapäivällä kahdesta uudesta koronaan liittyvästä kuolemasta. Yhteensä kuolleita on nyt 811. 

Sairaalapotilaiden määrässä oli tiistaihin verrattuna lievää laskua. Yhteensä sairaalahoidossa on nyt 295 ihmistä, seitsemän vähemmän kuin tiistaina. Tehohoitopotilaiden määrä laski kahdella 62:een.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa nyt lähes 760 000 ihmistä. Määrä on lisääntynyt eilisestä noin 17  000 rokotetulla.

Rokotteen toisen annoksen on saanut lähes 87 700 ihmistä.

Keski-Pohjanmaa lähes koronaton

Korkein ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajalta on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, jossa se on lähes 347. Suhteessa väestön määrään vähimmillä tartunnoilla on selvinnyt Keski-Pohjanmaa, missä ilmaantuvuusluku on runsaat 15.

Koko Suomen ilmaantuvuusluku on liki 173.

STT siirtyi maanantaina käyttämään THL:n raportointiviiveet huomioon ottavaa laskentatapaa kahden viikon tartuntaluvuissa aiemman päivittäin raportoiduista luvuista lasketun tartuntamäärän sijaan.

Helsingissä liki 300 tartuntaa

Helsingissä todettiin nyt vuorokaudessa 284 tartuntaa. Helsingin tartuntamäärä koko pandemian ajalta on hieman vaille 22  000.

Pääkaupunkiseudun kolmen ison kaupungin, Helsingin, Vantaan ja Espoon tartuntojen yhteismäärä oli vuorokaudessa 434, eli yli puolet koko maan tartunnoista. Myös koko epidemian ajan Suomen tartuntamäärästä yli puolet on raportoitu näissä kolmessa kaupungissa.Suomessa on tehty tähän mennessä yhteensä noin 3,83 miljoonaa koronatestiä.

Juttua korjattu 24.3. kello 12.00: korjattu luvut kahdelta viime viikolta ja seitsemältä päivältä.

Lue myös:

    Uusimmat