Mainos

Suomessa asuvan valokuvaajan palkittu otos valeuutisen kohteeksi – törkeät valheet leviävät maailmalla

Suomessa asuvan luontokuvaajan kuva on päätynyt hämmentävän valeuutisoinnin kohteeksi.

Alison Buttigiegin vuonna 2013 Keniassa ottama kuva kolmesta gepardista ja antiloopista palkittiin hiljattain Siena International Photography Awards -tilaisuudessa. Kuva lähti kuitenkin yllättäen leviämään netissä valheellisen tarinan saattelemana.

Valheellisen tarinan mukaan kuva on osoitus todellisesta äidinrakkaudesta, sillä kuvan impala-antilooppi uhrasi itsensä gepardien syötäväksi. Uhrauksellaan emo pelasti vasansa, jotka pääsivät juoksemaan karkuun.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Valetarinaa on jaettu Facebookissa ahkerasti. Sen mukaan tapahtumat olivat niin järkyttäviä, että valokuvaaja olisi sairastunut masennukseen.

Valokuvaaja korjaa valheellisen tarinan Facebook-sivullaan.

– Tarina on täyttä valhetta. Sen ovat keksineet kuvan varastaneet ihmiset, jotka haluavat kerätä tykkäyksiä valetarinan varjolla minun kustannuksellani. Todellinen tarina on se, että gepardit saalistivat itselleen syötävää, mitä tapahtuu joka ikinen päivä Afrikassa.

– On surullista, että ihmiset eivät ainoastaan varasta kuviani, mutta levittävät niistä valheellisia tarinoita ja typeriä valheita mielenterveyden tilastani, Buttigieg toteaa Facebook-sivullaan.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Buttigieg kertoi Iltasanomille lähettäneen Instagramille ja Facebookille tekijänoikeusvaatimuksia. Hän on myös lähettänyt viestejä kuvaa luvatta jakaneille henkilöille.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Iltasanomat.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.