Suomenhevostähti avaa uudesta tallista Kuopion Toto76-raveissa

Kuopiossa ravataan vuoden toiseksi viimeinen Toto76-kierros. Antti Ojanperän tallista debytoi aikansa Kriterium-voittaja Siirin Älli.

Yhdeksänvuotias ruuna tuli Antti Ojanperälle tutuksi miehen otsikkohevosen Jokivarren Kunkun kanssa. Siirin Älli voitti ”Kunkun” nelivuotiaiden pääkilpailussa, mutta viisivuotiaana se joutui tunnustamaan Ojanperän orin paremmakseen Derbyssä.

Ruuna kilpaili kuusivuotiskauden alkuun saakka Marko Taittosen valmennuksessa. Sen jälkeen hevonen siirtyi Ahti Antti-Roikon talliin, kuka on myös ohjastanut Siirin Ällin jokaisen startin tähän mennessä. Ruuna starttasi edellisen kerran kesäkuussa Kajaanissa, minkä jälkeen hevonen siirtyi Antti Ojanperän valmennustalliin.

- Hevonen oli toki tuttu minulle jo entuudestaan, kun ”Kunkun” kanssa kohtasimme sen usein, Antti Ojanperä kertoo.

- Tiesin ruunan hyväksi ja pystyväksi, joten toki tämmöinen hevonen oli hienoa saada talliin. Sillä oli pientä sanomista hankositeen kanssa meille tullessa. Hevosen kanssa jouduttiin ottamaan rauhassa, jotta saimme sen terveeksi. Tauon aikana ruunaa uitettiin ja ajettiin reellä.

Maltilliset odotukset

Siirin Älli starttaa Toto76-pelin päätöskohteessa. Ruuna palaa yli puolen vuoden mittaiselta tauolta.

- Ruunalla on päästy nyt viimein ajamaan normaalisti. Ajoin hevosella maanantaina oikeastaan ensimmäistä kertaa hieman reippaammin. Olin todella tyytyväinen siihen, miten se ravasi. Ruuna oli virkeä lenkin jälkeenkin, mikä on tietysti positiivista.

- Terveenä ollessaan hevonen pystyy paljoon vielä, eihän se ole vasta kuin yhdeksänvuotias. Terveyden ehdoilla ajetaan kilpaa, enkä ole suunnitellut kilpailukalenteria sen suuremmin. Tavoitteena on pyrkiä ajamaan tasaisesti kilpaa läpi talven.

- Se on nopea startista, ja sillä on varmaan koitettava ajaa hetken aikaa eteenpäin alussa. En odota kuitenkaan rahasijaa enempää tästä startista, sillä se on vielä aika pyöreässä kunnossa.

Tallikaverikin tekee paluun

Antti Ojanperän tallista starttaa samassa lähdössä myös Josveis. Ruuna on startannut edellisen kerran tammikuun alussa.

- Hevoselle tuli jalkamurheita, jonka takia jouduimme jäämään tauolle. Ruunalla oli sanomista toisen takajalan jänteessä. Saimme treenattua hevosen kuntoon, ja se alkoi tuntumaan siltä, että sillä voisi kesä-heinäkuussa startata. Jalka kuitenkin vihoitteli vielä, ja lopulta poltimme siltä sen jänteen. Operaation jälkeen se asettui, ja olemme taas päässeet treenaamaan hevosta.

- Ruunaa on treenattu aivan kuten Siirin Älliä. En osaa odottaa ”Jussiltakaan” mitään suurempia suoraan tauolta. Katsotaan, miten kaksikko suorittaa Kuopiossa. Sen jälkeen olen viisaampi niiden nykytilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat