Suomen ykkösalppihiihtäjä Marcus Sandell lopettaa – selvisi todella pahasta loukkaantumisesta

Sandell palasi kisarinteeseen vuoden tauon jälkeen 1:31

Suomen ykkösalppihiihtäjä Marcus Sandell kertoo Instagram-tilillään, että hänen pitkä urheilu-uransa päättyy.

Videolla Marcus Sandellin paluusta kisarinteeseen vuoden tauon jälkeen joulukuussa 2017.

Sandell kokee uransa parhaaksi saavutukseksi sen, että hän pystyi vuonna 2009 tapahtuneen pahan loukkaantumisen jälkeen tekemään paluun huippu-urheilun pariin.

– Pidän kaikista parhaana saavutuksena urheilu-urallani sitä, että pystyin kisaamaan onnettomuuden jälkeen. Kaikki saavutukseni comebackin jälkeen ovat minulle erityisiä, Sandell sanoo.

Sandell edusti Suomea kaksissa olympialaisissa ja viisissä MM-kisoissa. Hänen paras sijoituksensa MM-kisoissa oli vuoden 2011 kymmenes sija Garmisch-Partenkirchenissä. Maailmancupin suurpujottelussa hän oli parhaimmillaan neljäs vuonna 2013.

– Olen ollut oikeutettu pitkään uraan, joka on pitänyt sisällään selittämätöntä tunnetta ylittää maaliviiva vihreän valon palaessa, mutta myös kovia ja tuskallisia hetkiä, Sandell kirjoittaa.

Onnettomuus määritti uraa

Alppihiihtäjän henkiinjääminen oli vuonna 2009 Itävallassa sattuneen onnettomuuden jälkeen kiinni kymmenestä minuutista. Sandellilta jouduttiin poistamaan munuainen ja hänen vatsalaukkuunsa kertyi kolme litraa verta.

– Valitettavasti loukkaannuin tuolloin pahasti. Olen onnellinen, että olen voinut kisata onnettomuuden jälkeen.

– Nyt olen iloinen, että voin siirtyä ammattilaisurheilijan elämästä terveenä eläkkeelle. Olen innoissani elämäni tulevista haasteista, Sandell lisää. 

Sandell kertoo uransa päätöksestä Instagramissa.

Lue myös:

    Uusimmat