Alppitähtilegendan hurja kertomus vammoistaan: "En koskaan kyseenalaistanut päätöstäni jatkaa"

Lindsey Vonn huippukunnossa – jälleen vahva syöksylasku 2:30

Alppihiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Lindsey Vonn kertoi Sports Illustratedille kirjoittamassaan blogikirjoituksessa ajatuksia uran loppumisesta. Hän kertoi myös hurjasta vammojen määrästään. 

Kuvan videolla Lindsey Vonnin tyylinäytettä syöksylaskussa.

Vonn oli viisivuotiaana saanut tehtäväksi kirjoittaa paperille, mitä hän haluaa tehdä isona. Hän oli kirjoittanut paperiin, että tahtoo olla kaikkien aikojen hiihtourheilija. Pitkä ja hieno ura on tuonut kaksi maailmanmestaruutta, yhden olympiavoiton ja kuusi maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa.

Uran aikana Vonn on kuitenkin joutunut kärsimään huippu-urheilijana olemisen varjopuolista, loukkaantumisista. 

– Isäni sanoi, että joskus koittaa aika, jolloin olen saanut tarpeekseni lajista. Hän kysyi muutaman kerran loukkaantumisien jälkeen, että olenko jo siinä pisteessä. Vastasin joka kerta hänelle pikaisesti, että en, Vonn kirjoittaa.

– Vaikka minulla oli ollut kaksi polven eturistisiteen uudelleenrakennusta, polven sisänivelen sijoiltaanmeno, lukuisat nivelkierukan korjaukset, neljä murtumaa sääriluun polveen yhdistävässä osassa, olkaluun kiertomurtuma, jonka myötä käsivarteeni laitettiin metallilevy ja 18 ruuvia, murtunut nilkka, murtuneita sormia ja useita aivotärähdyksiä, niin en koskaan kyseenalaistanut päätöstäni jatkaa, Vonn kertoo. 

Vonn on päättänyt lopettaa uransa tämän kauden jälkeen. Alppihiihtokausi käynnistyy lauantaina 27. lokakuuta. Vonnin ensimmäinen kisa on 30. lokakuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat