Suomen viestinelikko karsiutui MM-uinneissa – olympiapaikka karkasi

Suomen naisten 4x100 metrin sekauintiviestijoukkue karsiutui finaalista ja jäi ilman olympiapaikkaa uinnin MM-kisoissa Etelä-Korean Gwangjussa. Suomen viestinelikko oli alkuerien 18:nneksi nopein, kun 12 parasta sai paikan Tokion olympialaisiin.

Suomen joukkueessa uivat Mimosa Jallow, Ida Hulkko, Jenna Laukkanen ja Laura Lahtinen. Nelikko ui ajan 4.05,50.

12 parhaan joukkoon vaadittiin yli kolme sekuntia parempi aika. Finaalipaikkaan taas olisi vaadittu neljän minuutin alitus.

Suomen tulos oli kuitenkin roimasti parempi kuin kokoonpanon ennätysten laskennallinen yhteisaika 4.07,99.

Jallow avasi viestin selkäuintiosuudella aikaan 1.01,20. Aika oli pari sekunnin kymmenystä nopeampi, kuin mihin Jallow pystyi henkilökohtaisen matkan alkuerissä maanantaina.

–  Ihan ookoo uinti, oli se parempi mitä henkilökohtaisessa lajissa täällä tuli. Viimeiset metrit alkoi kyllä painaa tosi pahasti ja maaliintulo oli ihan surkea, Jallow sanoi Uimaliiton tiedotteessa.

Hulkko paineli rintauintiosuuden aikaan 1.07,35, lähes sekunnin kovempaa kuin henkilökohtaisessa kisassa.

–  Hyvä uinti oli, tuollaista se olisi pitänyt henkilökohtaisella olla. Ihan odotusteni mukainen veto, totesi Hulkko, joka kisaa myöhemmin tänään 50 metrin rintauintifinaalissa. Gwangjun MM-kisojen viimeinen suomalaissuoritus on vuorossa kello 14.09 Suomen aikaa.


Lue myös:

    Uusimmat