Jenna Laukkanen upeasti finaaliin EM-altaassa! Huippuaika povaa jopa mitalia: "Vähäsen hapottaa"

Jenna Laukkasen urakkapäivä palkittiin yhdellä henkilökohtaisella ja yhdellä viestin finaalipaikalla uinnin lyhyen radan EM-kilpailuissa Skotlannin Glasgow'ssa torstaina. Laukkanen pyyhälsi 100 metrin sekauinnissa alkuerien ja välierien kautta perjantain loppukilpailuun.

Laukkasen aika 58,88 oli välierien neljänneksi nopein, joten sotkamolaisella on täydet mahdollisuudet napata mitali EM-altaasta. Omassa välierässään Laukkanen sijoittui kolmanneksi.

Finaalista on odotettavissa tiukka, sillä Laukkanen jäi kolmosajasta vain neljä sadasosaa. Välierien ripeintä vauhtia esitti Unkarin Katinka Hosszu, 58,35.

– Toiseksi paras aikani koskaan. Vähäsen hapottaa, mutta ei mitenkään pahasti. Oikeastaan ihmetyttää, että tältäkö se tuntuikin kropassa, kun uinti on rentoa ja kulkee hyvin, Laukkanen iloitsi tiedotteessa.

Laukkasella on Glasgow'sta jo kokemusta loppukilpailusta, sillä hän oli kahdeksan parhaan uimarin joukossa 50 metrin perhosessa keskiviikkona. Siinä Laukkasen sijoitus oli kuudes.

Sekajoukkuein käydyssä 4x50 metrin sekauintiviestin finaalissa Laukkanen, Ida Hulkko, Riku Pöytäkivi ja Ari-Pekka Liukkonen sijoittuivat kuudenneksi ajalla 1.38,97. EM-kullan vei Venäjä ennen Hollantia ja Tanskaa.

50 metrin perhosuinnissa Laukkasen tie tyssäsi välieriin, jossa hän oli uudella ennätyksellään 25,90 välierien yhdenneksitoista nopein. Laukkanen kohensi ennätystään yhdellä sadasosalla.

–  Ennätys joo, mutta miten kamalalla maaliintulolla, Laukkanen kommentoi.

Käännökset myrkkyä Mattssonille

Laukkanen oli ainoa suomalaisuimari, joka pääsi jatkoon toisen kisapäivän henkilökohtaisista alkukilpailuista. Yksi karsiutujista oli Matti Mattsson ykkösmatkallaan 200 metrin rintauinnissa. Hän oli alkukilpailun 12:s ja jäi finaalipaikasta toista sekuntia.

–  Uinti oli muuten ihan ok, mutta jokaisessa käännöksessä jäin kauas. Lyhyt rata on tämmöinen, erilainen kuin pitkä. Ei tämä paljon lämmitä, sanoi Mattsson, jolle lyhyen radan lukuisat käännökset ovat perinteisesti olleet myrkkyä.

Suomen nelikko Laukkanen, Hulkko, Pöytäkivi ja Liukkonen sijoittui kuudenneksi 4x50 metrin sekauintiviestin finaalissa.

Suomen aika oli 1.38,97. EM-kultaa vei Venäjä ennen Hollantia ja Tanskaa.