Monen suomalaisen matka päättyi sekasortoon – täältä löydät tietoa ja apua

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että Pariisin terrori-iskuissa olisi kuollut suomalaisia, mutta tätä mahdollisuutta ei voida sulkea pois. 

Pariisin terrori-iskuissa on haavoittunut yli 200 ihmistä, joista 80 on saanut vakavia vammoja, kertoo turvallisuuslähde uutistoimisto AFP:lle. 

Kuolonuhreja on jo yli sata, mutta luvun uskotaan nousevan tästä reilusti. Uutiskanava CNN kertoo ainakin 150 kuolleesta.

Ulkoministeriön lehdistöneuvos Marko Ruonala Pariisista kertoo, että heidän tietoonsa ei ole vielä tullut suomalaisten loukkaantumisia tai kuolemia.

Ne suomalaiset, jotka ovat tehneet matkustusilmoituksen, on tavoitettu. Heitä on useita kymmeniä.

Oletko Pariisissa?

Ruonala kehottaa Pariisissa ja Ranskassa olevia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen osoitteessa www.matkustusilmoitus.fi

Tarkempia ohjeita löytyy suurlähetystön verkkosivuilta ja heidän Twitter-tililtään.

Pariisissa olevien suomalaisten kannattaa noudattaa tarkkaan paikallisten viranomaisten antamia ohjeita sekä seurata mediatietoja. Tällä hetkellä Pariisissa on ohjeena, että ihmisten pitäisi pysytellä sisätiloissa.

Onko omaisesi Pariisissa?

Jos et saa yhteyttä omaiseesi tai tuttuusi Pariisissa, apua voi kysyä Ulkoministeriön päivystysnumerosta 09 1605 5555.

Lähetystö on paikallisen median tiedotteiden varassa, mutta seuraa tilannetta tarkasti. Lähetystössä on ollut päivystys läpi yön.

Lue myös:

    Uusimmat