Suomen tulli yllättyi, kun pelokas hollantilaismies kertoi olevansa 12 000 huumekilon salakuljettaja – näin velkaantunut superkuriiri paljasti kaiken

7:40
Katso Rikospaikan jutusta, miten kansainvälinen superkuriiri jäi kiinni.

Tulli yllättyi vuonna 2016, kun kiinniotettu hollantilaiskuriiri halusi tunnustaa suuret salakuljetukset Euroopassa. Mies tunnusti kaikkiaan 12 000 huumekilon salakuljetukset.

– Oli se yllätys, että henkilö haluaa lähtee kertomaan meille omaehtoisesti suurista salakuljetuksista, kertoo tullirikosylitarkastaja Tero Virtanen

Robert Gerbrandsin juttu on määrällisesti suurin Suomessa paljastunut huumejuttu, joskin vain vähäinen osa 12000 kilosta tuli Suomeen.

Katso videolta Rikospaikan juttu erikoisesta tapauksesta

Tutkinta alkoi, kun Saksan tulli pysäytti vuokratun Skodan tammikuussa 2016 Hollannin rajalla. Autosta löytyi 60 kiloa marihuanaa, 59 kiloa hasista ja 11 kiloa kokaiinia. Autoa ajoi tuohon aikaan 71-vuotias hollantilaismies.

Suomen tulli sai Saksasta vihjeen, että 71-vuotias oli liikkunut salakuljetusreissuillaan yhdessä siihen aikaan 44-vuotiaan hollantilaismiehen kanssa myös Suomessa.

Kun hollantilainen seuraavan kerran tuli Suomeen, häneltä löytyi vajaa 20 kiloa hasista. Tulli oli miehen perässä. Hollantilainen jätti huumeita Mäntsälän aseman parkkipaikalla autoon, jonka etulasissa oli kokistölkkejä.

Tulli yllättyi, kun kiinniotettu kuriiri halusi tunnustaa suuret salakuljetukset Euroopassa. Taustalla oli pelko ja miehen velat rikollisjärjestölle.

Tullille mies tunnusti kaikkiaan 12 000 huumekilon salakuljetukset. Hänet tuomittiin lopulta noin seitsemästä tuhannesta kilosta. Rangaistukseen tällä ei ollut merkitystä, koska mies sai maksimirangaistuksen 13 vuotta.

Hän istui alun Suomessa eristettynä ja siirrettiin sitten Hollantiin.Tapaus poiki useita rikosjuttuja ulkomailla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja