Suomen suurin jouluikkuna löytyy Valkeakoskelta – teema ei ole perinteisen jouluinen, mutta silti klassikko

6:50

Helsinki ja Tampere jäivät nuolemaan näppejään: Suomen suurin jouluikkuna löytyy tänä vuonna nimittäin Valkeakoskelta. Huomenta Suomi kävi katsastamassa ikkunan paikan päällä.

Hieman Tampereelta etelään sijaitsee Valkeakosken kaupunki, jonka ammattiopisto otti tehtäväkseen toteuttaa Suomen suurimman jouluikkunan. Ikkunaa koristaa tuttu klassikkosatu uudelleen kuvitettuna. Pääkuvan videolta voit katsoa Huomenta Suomen reportaasin aiheesta.

Opiskelijoiden yhteistyöprojekti

Valkeakosken jouluikkunaan mahtuisi sekä Tampereen Sokoksen, että Helsingin Stockmannin jouluikkunat ja tilaa jää silti rutkasti. Jouluikkuna on 24 metriä pitkä, 4 metriä korkea ja 3 metriä syvä.

Jouluikkunassa kuvataan kohtauksittain klassikkosatua Lumikki ja seitsemän kääpiötä, eli mistään täysin tavanomaisesta jouluisesta teemasta ei ole kyse. Ikkunasta voi bongata niin Lumikin, pahan äitipuolen, kääpiöiden jalokivikaivoksen kuin kohtalokkaan myrkkyomenankin. Sadusta tuttuun tapaan, loppu on kuitenkin onnellinen.

Jouluikkunan toteuttamiseen on osallistunut ammattiopiston opiskelijoita monelta eri alalta.

Sanna Toijala, Valkeakosken ammattiopiston opettaja kertoo, että ikkunan sisällön ovat pääasiassa tuottaneet sisustus-, rakennus- ja sähköalojen opiskelijat. Apua ollaan saatu myös kauneudenalan opiskelijoilta.

Merkonomiopiskelijat taas ovat pitäneet huolta projektin budjetista.

– Minun kädenjälkeni näkyy tässä myynnin ja markkinoinnin osuudessa, enemmän myynnin puolella. Olemme mahdollistaneet projektin toteuttamisen taloudellisen puolen, kertoo liiketoiminnan opiskelija Jaana Janhunen.

Valkeakoskelaista sisua

Valkeakoskelaiset ovat tyytyväisiä ikkunan lopputulokseen.

– Ihana! Tämä on todella hieno. Vaikka tarina on hurja, niin se, miten tämä kokonaisuus rakentuu tähän, on hieno, valkeakoskelainen Anita kommentoi.

Miten valkeakoskelaiset onnistuivat peittoamaan perinteiset ”jouluikkuna-kaupungit” ja saivat niin ison joukon toimimaan yhteistyössä?

– Se on ihan tätä valkeakoskelaista sisua ja yhteistyön voimaa, mikä meillä täällä on, Janhunen toteaa ylpeänä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja