Suomen suosituimmat grilliruoat selvitettiin: Ykkönen voi yllättää

Päivittäistavaraketju Lidlin teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset todella rakastavat grillaamista.

Lidl kysyi lähes 600 suomalaiselta mitä, missä ja milloin he grillaavat. Tutkimuksessa selvisi, että grillaaminen on suomalaisia yhdistävä harrastus, intohimo ja joillekin jopa elämäntapa.

– Lähes 90 prosenttia grillibarometrimme vastaajista kertoi grillaavansa kesäkaudella ja heistä jopa 55 prosenttia grillaa viikoittain, kertoo Lidl Suomen ostojohtaja Timo Hansio.

Noin 90 prosenttia vastaajista kertoo grillaavansa loma- ja vapaapäivinä. Reilu kolmannes grillaa arkipäivinä. Arkipäivinä grillaaminen korostuu lapsiperheissä, joista noin 40 prosenttia grillaa myös arkisin.

Enemmistö grillaa kaasugrillillä

– Stereotypioissa grillaaminen yhdistetään miesten puuhaksi, mutta selvityksemme mukaan sekä miehet että naiset osallistuvat yhtälailla niin grillituotteiden hankkimiseen kuin itse grillaamiseenkin, Hansio toteaa.

Lidl Grillibarometrissa tiedusteltiin myös, millä suomalaiset grillaavat. Yli puolet vastaajista grillaa kaasugrillillä (55 prosenttia). Seuraavaksi suosituin oli hiiligrilli (19 prosenttia). Barometrin mukaan vapaa- ja lomapäivinä grillaamiseen käytetään selkeästi enemmän aikaa kuin arkena.

– Monille grillaaminen ei ole pelkästään ruoanlaittoa, vaan sosiaalinen tapahtuma, johon varsinkin vapaapäivinä halutaan käyttää runsaasti aikaa. Grillaaminen on mukavaa puuhaa, ja törmäsimme vastauksissa vain yhteen grillaamisen varjopuoleen: ikävää grillaamisessa on vain grillin putsaaminen, Hansio avaa.

Kasvikset nousseet grilliruokien suosikiksi

Lidl Grillibarometrin tiedot kerättiin Taloustutkimuksen internetpaneelissa syyskuussa 2013. Tutkimuksen kohderyhmä oli 18–65 -vuotiaat henkilöt, jotka grillaavat kesäkaudella. Kokonaisotos oli 572 henkilöä, joista 62 sanoi, ettei grillaa lainkaan kesäkauden aikana. 510 grillaa ja on vastannut kaikkiin kysymyksiin. Jatkokysymykset esitettiin siis vastaajille, jotka kertoivat grillaavansa kesäkaudella.

Grillibarometrissa selvisi, että suomalaiset suosikkigrilliruokiin lukeutuvat kasvikset, makkara ja possu. Kasvisten grillaamisen suosio onkin ollut kovassa nousussa viime vuosina.

– Oli hauska huomata, että suomalaisten grillilautasille on tullut lisää kasviksia, Hansio kommentoi

– Lähes 90 % tutkimukseen osallistuneista grillaa kesäkaudella ja heistä 55 % grillaa viikoittain.

– Noin 90 % vastaajista grillaa loma- ja vapaapäivinä. Reilu kolmannes grillaa arkipäivinä.

– Arkipäivinä grillaaminen korostuu lapsiperheissä, joista noin 40 % grillaa myös arkisin.

– Miehet sekä naiset osallistuvat yhtälailla niin grillituotteiden hankkimiseen kuin grillaamiseenkin.

– Suurin osa grillaa kaasugrillillä. Seuraavaksi suosituin on hiiligrilli.

– Suosituimmat grillituotteet ovat kasvikset, makkarat ja possu. Arjen ja vapaapäivän välillä on vain hieman eroja grillattavien raaka-aineiden osalta.

– Lapsille grillataan erityisesti makkaraa, broileria ja kasviksia.

– Grillituotteiden valinnassa tärkeimmiksi asioiksi nousivat hyvä maku, helppo valmistaa, edullinen hinta ja marinoimattomuus.

– Ainoa mainittava ikävä asia grillaamisessa on grillin putsaaminen.

Kokeile keittiöpäällikkö Sauli Kemppaisen reseptiä: Grillattua naudan sisäfileetä, glaseeratut porkkanat ja rakuunasalaatti

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja