Suomen sprinttitähti panostaa sunnuntain pariviestiin – vitsaili myös vauhdistaan: "Olen varmaan yhtä hyvä laskija kuin mummoni"

1:55
Ristomatti Hakola ja Iivo Niskanen olivat kolmansia parispritin Lahden Salpausselän kisoissa vajaa kaksi viikkoa sitten.

Ristomatti Hakola kantaa suomalaisten menestyspaineet MM-hiihtojen avausmatkalla, vaikka Seefeldin sprinttirata ei olekaan hänelle erityisen mieleinen.

Miesten 1,5 kilometrin reitillä ainoa kunnon nousu on alkuvaiheessa, mutta ratkaisut tehdään laskuvoittoisella loppuosalla.

–  Lasku on todella mutkainen. Siinä täytyy pitää koko ajan aerodynaaminen asento ja polkea koko ajan vauhtia, Hakola kertoi keskiviikkona joukkueen hotellilla.

Hän ei pidä itseään järin hyvänä laskijana, ellei suvussa ole piilossa todellisia alppitähtiä.

–  Olen varmaan yhtä hyvä laskija kuin minun mummoni. En ole mikään suksitaituri, mutta kyllä sieltä alas tullaan, Hakola tuumasi.

Hakola myöntää, että on panostanut tällä kaudella sprinttiä enemmän perinteiseen hiihtotapaan ja sunnuntaiseen pariviestiin, jonka hän hiihtää Iivo Niskasen kanssa. Henkilökohtainen sprintti hiihdetään vapaalla hiihtotavalla.

Hakolan lisäksi miesten sprintin hiihtävät MM-kisojen ensikertalaiset Joni Mäki ja Lauri Vuorinen sekä viidensissä maailmanmestaruuskisoissaan kilpaileva Anssi Pentsinen, jonka ura on päättymässä keväällä.

Mäki, 24, luottaa, että hänen hyvä kautensa saa jatkoa myös arvokisoissa. Mäki on yltänyt tällä kaudella kahdesti maailmancupin vapaan hiihtotavan sprinteissä kymmenenneksi.

–  Aika-ajoni on ollut koko kauden hyvällä tasolla. Erähiihdoissa pitää olla jäitä hatussa ja olla oikeissa paikoissa tarkkana, ettei menetä asemiaan, Mäki tiivisti Seefeldin radan haasteet.

Vuorinen taistelee välieräpaikasta

Mäen kanssa samanikäinen Vuorinen ei ole koskaan yltänyt vapaan hiihtotavan sprinteissä välieriin eli 12 parhaan joukkoon, mutta Lahden maailmancupissa puolitoista viikkoa sitten välieräpaikka oli jo loppuvenytyksen onnistumista vailla.

–  Lahden kisat nostivat itseluottamusta ja osoittivat minulle, että pystyn hyvänä päivänä taistelemaan välieräpaikasta, Vuorinen sanoi.

Pentsinen, 32, painottaa, että hiihtäjän pitää Seefeldissä elää vahvasti erähiihdon taktisissa valinnoissa.

–  Jos hiihdetään alusta asti kovaa, reagointi tapahtuu vasta sauvoittaluistelun loppupäässä. Jos alkumatka kävellään, veikkaan, että on painetta avata (pellit) jo sauvoittaluistelun alkupäässä, Pentsinen ennakoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja