Suomen naishiihtäjien jatkopaikat tiukassa Seefeldin avausmatkalla: "Minulla ei oikein riitä vauhti tuollaiselle radalle"

3:14
Videolla Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kertoo Suomen tavoitteista Seefeldin MM-kisoissa.

Sprintin jatkopaikka 30 parhaan erähiihtoihin sopii tavoitteeksi Suomen naishiihtäjille MM-kisojen avausmatkalla. Anita Korva pitää rataa liian loivapiirteisenä, Laura Monoselle rata tuntui harjoituksissa vaikealta.

MM-kisajoukkueen kuopus Anita Korva ja toisissa MM-kisoissaan kilpaileva Katri Lylynperä ylsivät erähiihtoihin kotiyleisön edessä Salpausselällä puolitoista viikkoa sitten, mutta Seefeldissä on eri metkut.

Maajoukkueessa sprinttivalmennuksesta vastaava Mikko Virtanen kuvaa naisten 1,2 kilometrin sprinttirataa lyhyeksi ja melko helpoksi.

–  Naisille vapaan hiihtotavan sprintti on ollut tällä kaudella haastava, mutta Lahdesta tuli jo positiivista viestiä. Toivon, että kaikki meidän urheilijamme ovat jatkossa, Virtanen sanoi optimistisesti.

Korva, 19, myöntää, että hänenkaltaiselleen voimahiihtäjälle sprinttirata on turhan helppo, sillä kunnon nousut puuttuvat kokonaan.

–  Rata on loivapiirteinen. Minulla ei oikein riitä vauhti tuollaiselle radalle, Korva sanoi.

Lylynperälle sprintti on MM-kisojen päämatka ja mahdollisesti ainoa kilpailu. Hän on nousukunnossa Imatran Suomen mestaruuden ja Lahden maailmancupin 18. sijan perusteella.

–  Muutaman hyvän onnistumisen jälkeen on mukavampi lähteä hiihtämään kilpaa. Jokainen sija on silti tiukassa, eikä täällä pääse helpolla, Lylynperä sanoi.

"Rata ei tuntunut helpolta"

Anne Kyllönen varmisti Seefeldin paikkansa vasta Salpausselällä. Syksyllä selkäleikkauksessa käynyt Kyllönen mietti, että Seefeldissä naisten väliset erot ovat pienemmät kuin vaativammilla radoilla.

–  Jatkoon pääsy tietyllä tavalla vaikeutuu, mutta täytyy pysyä tuntumassa, Kyllönen sanoi.

Laura Mononen kilpailee viidensissä MM-kisoissaan, mutta starttaa vasta ensi kertaa arvokisoissa sprinttiin.

–  Harjoituksissa rata ei tuntunut helpolta, ja tuskin se tuntuu huomennakaan helpolta, Mononen sanoi ja arvioi radan mutkakohdat ja lopun sauvoittaluisteluosuuden ratkaisunpaikoiksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja