Mainos

Suomen poliisi reagoi USA:n kouluampumiseen: Nettikirjoittelu tehotarkkailuun

Suomen poliisi tehostaa nettivalvontaa Yhdysvaltain eilisen kouluampumistapauksen vuoksi. Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan nettikeskustelujen tarkkailulla pyritään kitkemään mahdolliset uhkatekijät Suomessa.

Hänen mukaansa on mahdollista, että Suomessa matkitaan Connecticutin kouluampujan tekoja.

– Jos maailmalla tai Suomessa tapahtuu tällainen (kouluampuminen) tapaus, mahdollisuus matkimiseen on aina olemassa ja se on yksi syy, minkä takia seurantaa netissä pyritään lisäämään. Ja haluamme katsoa, minkälaista keskustelua tämä nimenomainen tapaus aiheuttaa, Paatero kommentoi MTV3 Uutisille.

Hänen tietoonsa ei ole tullut vielä yhtään nettikirjoitusta, johon poliisin olisi pitänyt puuttua Yhdysvaltain ampumistapaukseen liittyen. Paateron mukaan nettikeskustelu on vilkasta aina kouluampumistapausten jälkeen. Poliisilla on herkkä kynnys puuttua mahdollisiin uhkauksiin.

– Suomessa tulee koulu-uhkailuja periaatteessa koko ajan, mutta onneksi ne eivät ole olleet todellisia. Ne ovat yleensä ilkivaltatyyppisiä. Poliisi ottaa ne kaikki aina tosissaan. Jos uhkauksia tulee, niin jokainen selvitetään, Paatero tähdentää.

Kaksikymmentävuotias mies ampui eilen 20 lasta ja 7 aikuista sekä kuoli itse ala-asteen koulussa, jossa on myös lasten päiväkoti. Nuorimmat lapset ovat viisivuotiaita ja vanhimmat kymmenen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.