Suomen pituushyppytähti kaukana omasta tasostaan, paljastaa nyt syyn kehnolle vireelle – "Siinä on ollut kaikenlaista"

17:48
Roni Ollikainen oli MTV Uutiset Livessä puhumasta yleisurheilukaudestaan.

Pituushyppääjä Roni Ollikaisen kausi ei ole sujunut lainkaan odotusten mukaan. Kehnon vireen taustalla ovat tekniikkaongelmat.

Urallaan yli kahdeksan metriä useamman kerran hypänneen Ollikaisen kauden paras hyppy on kantanut sallituissa olosuhteissa vain 7,61 metriä. Ero on huomattava, koska parhaimmillaan Ollikainen on ponnistanut 8,05 metriin.

Ollikainen myöntää, ettei kausi ole sujunut lainkaan odotusten mukaisesti. Kehnojen tulosten taustalla on tekniikkaongelmat.

– En ole tyytyväinen alkukauteen. Siinä on ollut kaikenlaista tekniikkaongelmaa ja muuta. Pieni nilkkavaiva viivästytti alkukesän kisoja, mutta tässä on vielä kesää jäljellä. Vaikka on tynkä kesä ja vähän erilainen kevät, tavoitteena on ollut hypätä hyviä ja pitkiä hyppyjä, Ollikainen summaa kauttaan MTV Uutiset Livessä.

Mistä se hyppy sitten kiikastaa? Näin Ollikainen itse avaa hyppynsä ongelmakohtia.

– Olen tullut lankulle vähän väärillä kulmilla, mikä tappaa nopeutta ja voimaa ponnistamisesta. Se on ollut minulla suurin murhe. Se pitää juoksusta saada kulkemaan loppuun asti lankulle, eikä ala jarruttelemaan tai venyttämään viimeistä askelta, Ollikainen kertoo.

Pituushypyssä tärkeässä roolissa on myös juoksunopeus. Ollikaisen tekniikka ei tosin perustu niinkään juoksunopeuteen, vaan vauhdin säilyttämiseen ilmalennon aikana.

– Olen Suomen mittapuulla selkeästi hitain hyppääjä, kun katsotaan kisojen nopeuksia. Saan kuitenkin säilytettyä vauhdin läpi lankun hyppyyn ja ilmalentoon asti, mikä näkyy tuloksessakin.

Ollikainen on kuitenkin optimistinen siitä, että tulostaso paranee vielä kauden aikana.

– Tässä on vielä kisoja jäljellä. Toivottavasti saadaan tekniikka ja nopeusasiat kuntoon, niin saadaan pitkiä tuloksia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja