Suomen paras smoothie-artisti valittiin lauantaina 9. marraskuuta Tampereen Koskikeskuksessa – voittajaksi selviytyi helsinkiläinen Una Auri.
Mestaruustason smoothieita pisteytettiin mielenkiintoisten raaka-aineiden, esillepanon, maun, valmistusnopeuden sekä finaalissa myös show-meiningin mukaan. Voittaja-smoothiessa maistui muun muassa basilika.
Helsinkiläinen, ravinto- ja terveysalalle tähtäävä Una Auri vakuutti tuomariston hyvin koostetuilla ja toteutetuilla resepteillä. Semi-finaalin reseptissä, “Viileän vihreässä keskipäivän smoothiessa” Una sekoitti mielenkiintoisella ja rohkealla tavalla mantelimaitoa, banaania sekä vehnänorasta ja minttua. Resepti sai tuomariston makuhermot tanssimaan ja vei Unan finaaliin.
Viileän vihreä keskipäivän smoothie
2-3 dl itse sekoitettua manteli-cashewmaitoa (liota manteleita ja/tai cashew-pähkinöitä yön yli, sekoita ja siivilöi esim. sideharson läpi)
Puolisen desiä taatelisiirappia (tiivistä taateleidenliotusvettä)
1 pakastimessa vähintään muutaman tunnin kohmettunut banaani
1-2 tlk matchaa
Pieni nippu vehnänorasta
Nippu tuoretta minttua
(1 tlk ashwagandhaa)
Pienen pieni ripaus raffinoimatonta merisuolaa
Pienen pieni pala tuoretta inkivääriä
Tippa limen tai sitruunan mehua
Muutama jääpala

