Suomen nopeimman miehen takki on huikean ennätysjuoksun jälkeen tyhjä – "Minulla ei oikein ole enää tarkoitusta tässä"

100 metrin pikajuoksun Suomen ennätyksen Porvoossa juossut Samuli Samuelsson saavutti yhden uransa päätavoitteista. Ennätysjuoksun jälkeen Ikaalisten Urheilijoita edustavan Samuelssonin takki oli tyhjä.

Tommi Hartosen 21 vuotta vanha ennätys parani viidellä sadasosalla. Samuelssonin uusi ennätyslukema kirjattiin 0,6 m/s myötätuulessa aikaan 10,16.

Porvoossa Samuelsson juoksi sunnuntaina jo alkuerässä huippuajan 10,22. Päivän ensimmäinen juoksu tiesi Samuelssonin mukaan hyvää.

– Alkuerä oli jo lupauksia antava. Yritin vain nollata hyvän juoksun ja keskittyä finaaliin, Samuelsson kertoo.

Pikajuoksun kuninkuusmatkan Suomen ennätys oli Samuelssonin toteen käynyt unelma.

– Aika tyhjä fiilis tässä on. All time -tavoitteeni on ollut Suomen ennätyksen rikkominen, ja satasen juokseminen alle 10,20. Nyt kun ne saavutin molemmat, niin minulla ei oikein ole enää tarkoitusta tässä urheilussa. Nyt täytyy istua valmentajan kanssa alas ja miettiä uusia tavoitteita, Samuelsson pohtii. 

Suomen ennätyksen myötä Samuelsson rikkoi Münchenin EM-kisojen tulosrajan. 27-vuotias Samuelsson kääntää katseet nopeasti kohti arvokisoja.

– EM-kisoissa välieräpaikka on selkeä tavoite. Jos juoksen samalla tavalla kuin tänään Porvoossa, niin finaali ei ole mikään mahdottomuus. Se vaatii tänään nähtyä suorittamista, Samuelsson arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat