Loukkaantumisen selättänyt Suomen tämän hetken nopein mies ei turhia kursaile – tavoitteet selkeät: "Ne ovat ultimate goal"

2:08
Videolla Tulosruudun juttu Samuli Samuelssonista.

Pikajuoksija Samuli Samuelsson on ollut mainiossa vireessä tällä kaudella. Hän on painellut päämatkallaan satasella oman ennätysaikansa 10,28. Samuelsson kertoi MTV Urheilulle omista tavoitteistaan.

Vaikka sadalla metrillä on kulkenut kovaa, ovat kehityskohdat Samuelssonilla ja tämän valmentajalla Mikael Ylöstalolla tiedossa.

– Kesän suurin juttu on omalla tapaa tuo lähtökiihdytys. Olemme keskittyneet Miken (Ylöstalo) kanssa todella paljon siihen ja ylipäätään juoksutekniikkaan on panostettu jokaisessa harjoituksessa, Samuelsson kertoo.

Akillesjännevammasta vastikään kuntoutunut Samuelsson on keskittynyt tällä kaudella satasen vetoihin. 200 metrin ennätys 20,73 on kolmen vuoden takaa. 200 metrin matkasta Samuelsson ei ole kuitenkaan luopumassa.

– Nyt kun on tullut enemmän startteja satasella, niin olen sillä matkalla itsevarmempi kuin 200 metrillä. Molemmat matkat pysyvät kuitenkin mukana kuvioissa. Ainoa, miksi tuo 200 metriä hiukan mietityttää on, kun ei ole ehtinyt vamman takia tulemaan tarpeeksi niitä pohjia sinne, Samuelsson toteaa.

– Uskon kuitenkin, että myös 200 metriä tulee hyvin nopeuden kehittymisen myötä, Samuelsson jatkaa.

Tommi Hartosen satasen (10,21) ja 200 metrin (20,47) Suomen ennätykset siintävät jo Samuelssonin mielessä. Niistä ennätyksistä on vierähtänyt aikaa jo parisenkymmentä vuotta. Ennätyksien lisäksi tämän kauden tavoitteena on Kalevan kisojen tuplamestaruus pikamatkoilla.

– Suomen ennätykset ovat ultimate goal. Ne ovat olleet minulla aina tavoitteena juniorista lähtien. Sitten kun ne rikkoutuvat, niin mietitään tavoitteita uudelleen, Samuelsson päättää.

Samuelsson nähdään seuraavan kerran radalla lauantaina, kun vuorossa on Kuortaneen Motonet GP. Sprintteri on mukana satasella sekä 4*100 metrin viestissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja