19 vuotta vanha Suomen ennätys on vaarassa – pikakiituri Samuli Samuelsson lähestyy Tommi Hartosen huippuaikaa: "Nyt ollaan samalla kymmenyksellä"

Samuli Samuelsson hätyyttelee kovaa tahtia 100 metrin Suomen ennätystä – Jyväskylässä syntyi oma ennätys:"SE on ollut aina ykköstavoitteeni" 1:36
Samuli Samuelssonin tähtäimessä on rikkoa Tommi Hartosen vanha Suomen ennätys.

Lähes kahden vuoden tauon akillesjännevamman vuoksi huipulta pitänyt Samuli Samuelsson, 25, on juossut tällä kaudella erittäin kovassa vireessä.

Oma ennätys syntyi keskiviikkoiltana Jyväskylän GP-kisassa, kun Samuelsson pinkaisi satasen aikaan 10,28. Suomesta vain SE-mies Tommi Hartonen, Markus Pöyhönen ja Jonathan Åstrand ovat aiemmin alittaneet 10,3 sekuntia.

– Aika on erittäin hyvä. Mulle toimii tuo, että on tunti alkuerien ja finaalin välissä. Pääsee samalla verryttelyllä tuonne telineisiin. Se oli hyvä se aukaisu siinä alkuerissä, ja onneksi kisajärjestäjä käänsi tuon juoksusuunnan myötätuuleen. Pääsin hyvään lennähtämään siihen, Samuelsson summasi kisaansa MTV Urheilulle.

Omaa ennätystään Samuelsson osasi uumoilla, mutta aika yllätti hänetkin.

– Olen jollain tapaa osannut odottaa tuollaista, vaikka en ihan 10,2-alkuista osannutkaan odottaa. Meni kyllä yllättävän hyvin siihen nähden. Myötäinen tuuli auttaa aina tosi paljon.

Tommi Hartonen juoksi 10,21 Vaasassa runsaat 19 vuotta sitten. Samuelssonin nykyisellä tahdilla Hartosen SE ei näe 20-vuotispäiväänsä.

– Tuosta vain lähdetään hiomaan pikkuhiljaa. Nyt ollaan samalla kymmenyksellä kuin Suomen ennätyskin. Se on hyvä paikka olla vielä tällä hetkellä.

– Se on mun uran ykköstavoitteita aina ollut, siitä lähtien, kun alitin 10,50 ensimmäistä kertaa. Se on aina ollut – ja on edelleen, Samuelsson linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat