Suomen naisilta kelpo suoritus Lillehammerin viestissä – Venäjä paineli yllätysvoittoon

Venäjä oli ykkönen maastohiihdon naisten maailmancupin Lillehammerin sunnuntain viestikilpailussa. Ruotsi oli toinen ja Norja jätettiin kolmanneksi. Suomi sijoittui viidenneksi.

Johanna Matintalo oli Suomen ykkösjoukkueen avausosuuden hiihtäjä. Suomi oli ensimmäisessä vaihdossa mukana kärkiryhmässä Saksan, Norjan, Ruotsin ja Venäjän kanssa. Toisella osuudella Ruotsi, Venäjä ja Norja karkasivat. Suomen Anne Kyllönen piti joukkueen neljäntenä, mutta ero kasvoi kärkeen lähes 20 sekuntiin.

Kärkikolmikko pysyi samana kisan loppuun asti. Suomi oli viimeisessä vaihdossa seitsemäntenä, mutta tasaisessa nipussa Kerttu Niskasen vaihtaessa ankkuriosuuden Jasmi Joensuuhun. Viimeinen osuus sujui suomalaisittain hyvin ja lopulta Joensuu toi Suomen viidentenä maaliin.

Neljäs tila ei jäänyt kauaksi, sillä Suomen ja Yhdysvaltojen sijoitukset piti tarkistaa maalikamerasta. Joensuu saavutti viimeisellä osuudella viidellä sekunnilla kärkiryhmää. Lopullinen ero kärkeen 22,5 sekuntia. Suomen kakkosjoukkue oli 12:s ja jäi kärjestä vajaat kolme ja ja puoli minuuttia.


Lue myös:

    Uusimmat