Iivo Niskaselta taas vakuuttava hiihto – Suomi ulos viestin palkintotaistosta vasta päätöshetkillä

Suomen miesten viestijoukkue sijoittui seitsemänneksi maastohiihdon maailmancupin 4 x 7,5 kilometrin kisassa Lillehammerissa sunnuntaina. Suomi kilpaili joukkueella Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Lari Lehtonen ja Markus Vuorela.

Suomi näytti putoavan palkintotaistosta Lari Lehtosen hiihtämän 3. osuuden viimeisessä nousussa, kun huippumaat karkasivat muilta. Eroa olikin vaihdossa johtajaan 40 sekuntia, mutta ankkuriosuuden alku oli hidasvauhtinen, ja Markus Vuorela nousi mukaan kärkiryhmään. 

23-vuotias Vuorela ei pystynyt kuitenkaan vastaamaan huippuankkureiden vauhtiin lopussa ja putosi kelkasta viimeisessä pitkässä nousussa. Ero kasvoi nopeasti ja maalissa se oli 1.03. 

Tätä ennen Perttu Hyvärinen oli jäänyt kärjelle 15 sekuntia avausosuudella, mutta Iivo Niskanen nosti Suomen johtoon toiseen vaihtoon. 

–  Alussa jouduin vähän käyttämään kaasua. Sitten piti vähän helpottaa, mutta isossa nousussa oli vaikea tehdä ratkaisua, kun viereinen latu oli tukossa, Niskanen kertoi Ylen tv-haastattelussa. 

Voiton vei Venäjän kakkosjoukkue ennen saman maan ykkösnelikkoa ja Norjan ykkösjoukkuetta. 

Aiemmin hiihdetyssä naisten viestissä Suomi oli neljäs

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Davosissa. 

Lue myös:

    Uusimmat