Suomen mitalitoivo Rene Rinnekangas teki ennennäkemättömän tempun X Gamesissa – "Tästä on hemmetin hyvä jatkaa olympialaisiin"

Pekingin talviolympialaisten kirkkaimpiin suomalaisin mitalitoivoihin lukeutuva Rene Rinnekangas oli liekeissä lauantaina paikallista aikaa kilpailluissa lumilautailun X Games -kisoissa.

Coloradon Aspenin yleisön suosikiksi noussut välitön Rene Rinnekangas oli X Gamesin slopestyle-kisassa viides ja big air -kisassa upeasti kolmas.

Big airin voitti Norjan Marcus Kleveland ja slopestylen kultamitalin nappasi Kanadan Mark McMorris.

Vaikka Rinnekangas oli slopestylessa mitalien ulkopuolella, hän teki historiaa päättäessään temppusarjansa koko kilpailun ensimmäiseen 1980-asteen spinnaukseen.

1980 astetta tarkoittaa viittä täyttä ja yhtä puolikasta 360 asteen pyörähdystä akselin ympäri.

– Tosi hyvä slopestylekisa – ehkä kovatasoisin kisa missä itse olen ollut mukana. Älyttömän fiiliksissä olen siitä, mitä sain tehtyä, Rinnekangas iloitsi Lumilautaliiton tiedotteessa.

– Ekan ranin kombosta frontside 1440, backside 1620 ja caballerial 1620 olen ihan jäätävän fiiliksissä. Että sain sellaisen pystyyn, niin se on tärkeä itselle tietää, että pystyn sellaista jatkossakin tekemään. Sitten tuli pari laskua hasardoitua, mutta neljäs rani meni ihan hyvin. Sekään ei ollut kaukana, ettei ollut täysi onnistuminen. Siinä tein switch tupla backside rodeon, frontti 1440 ja backside 1980, niin se oli sellainen ultimate dream run itselleni – pakko myöntää.

Big air -kisassa Rinnekangas teki jälleen onnistuneesti backsiden 1980:n ja myös frontside 1800:n, joissa molemmissa hän pyöri nykytrendin vastaisesti harvinaisen "flättinä" eli ilman korkkiruuvimaista asentoa tai voltteja.

Kultaa pokannut Kleveland pyöritti backside quad cork 1800:n ja cab 1800:n. Hopeaa pokkasi viimeisellä hypyllään toiseksi kiilannut Max Parrot.

– Pakko myöntää, että alkuun olin pikkuisen harmissani, etten saanut slopessa täyttä onnistumista, mikä maksoi pisteissä aika paljon. Mutta siinä oli hyvä apinanraivo big airiin ja keskittyminen sitä varten. Oli hyvä tuntuma laskea, ja kaksi ekaa hyppyä meni omasta mielestä aika hyvin. Ekalla ranilla backside 1980 ja toisella frontside 1800, mitä en ikinä aikaisemmin ollut ländännyt. Erittäin tyytyväinen siitä ja koko päivästä. Tosi tyytyväinen olen omaan laskemiseen ja tästä on hemmetin hyvä jatkaa olympialaisiin. Hyvä tuntuma ja fiilis laskea, Rinnekangas fiilisteli.

Big air -pronssi oli Rinnekankaalle uran neljäs mitali X Gamesissa. Hän on aiemmin napannut pronssia ja hopeaa slopestylessa sekä kultaa videokilpailussa.

Tulokset, slopestyle:
1. Mark McMorris CAN
2. Marcus Kleveland NOR
3. Sven Thorgren SWE
4. Red Gerard USA
5. Rene Rinnekangas

Tulokset, big air:
1. Marcus Kleveland NOR
2. Max Parrot CAN
3. Rene Rinnekangas

Lue myös:

    Uusimmat