Enni Rukajärvi huikeasti palkintopallille X Gamesissa – "En olisi uskonut"

Suomalaislumilautailija Enni Rukajärvi taituroi kolmanneksi X Gamesin big airissa Norjan Oslossa. Rukajärvi kertoi yllättyneensä palkintopallisijoituksestaan.

Pääkuvan videolla Rukajärven haastattelu helmikuun Pyeongchangin olympialaisten jälkeen. Niissä hän nappasi slopestylesta pronssia.

Rukajärvi teki ensimmäisellä kierroksella caballerial 720:n ja keräsi sillä pisteet 35,66. Toisen kierroksen hyppy oli frontside 720, josta Rukajärvi sai 31,33 pistettä.

Ennen kolmatta kierrosta Rukajärvi oli toisena. Kolmannella kierroksella Rukajärvi yritti myös olympialaisissa koitettua caballerial 1080:tä, mutta se jäi taas hieman vajaaksi. Näin ollen aiemmin haalitut pisteet (66,99) jäivät voimaan. 

– Totta kai hyvät fiilikset – oli kova kisa. En olisi uskonut, että kolmanneksi voi yltää näissä kisoissa. Oli aika haastava hyppyri. Alastulo oli aika möykkyisessä kunnossa ja meillä kaikilla oli aika paljon haasteita treeneissä – oli vaikea saada mitään ländättyä, Rukajärvi kuvaili tiedotteessa.

– Sitten kun kisa alkoi, niin porukka alkoi vetää aika kovia juttuja ja ländäsin itsekin ne seiskat. Koitin sitten sitä tonnia, eikä se taaskaan oikein mennyt. Olin kuitenkin tosi fiiliksissä, että näinkin laskin, kun en ole olympialaisten jälkeen oikein pystynyt laskemaan olkapään takia. Kruisaillut vaan.

Kilpailun voittoon laski X Gamesin ensikertalainen, 13-vuotias japanilainen Kokomo Murase. Murase rohmusi pisteet 78,66.

Yhdysvaltain Julia Marino sijoittui toiseksi kolme pistettä Rukajärveä paremmalla saldolla 72,99.

Lue myös:

    Uusimmat