Enni Rukajärvi temppuili kolmanneksi tasokkaassa seurassa – "Tosi saakelin hieno juttu"

Enni Rukajärvi sijoittui kolmanneksi Breckenridgellä Coloradossa Dew Tourin slopestylessä. Tasokas kilpailu toimi myös Yhdysvaltain olympiakarsintana.

Ensimmäisellä laskullaan Rukajärvi kaatui, mutta toinen veto sujui kelpo malliin ja kolmannella hän onnistui parantamaan vielä pisteitään.

Rukajärvi vaihtoi päätöslaskuunsa viimeisen hyppynsä backside 540:n astetta isompaan pyöritykseen eli backside 720:een. Sitä edeltänyt frontside 360 oli kuitenkin haparoiva. Jos se olisi onnistunut, Rukajärvi olisi voinut sijoittua korkeammallekin.

– Kolmannesta sijasta on kyllä hyvä fiilis. On ollut aika rankka päivä. Aloitettiin aikaisin aamulla, ja siinä oli aika intensiiviset harjoitukset. Ne meni muuten ok, mutta olin niistä aika poikki. Olemme aika korkealla, ja radalla oli monta hyndää, niin siinä pitää olla aika skarppina, Rukajärvi tuumi tiedotteessa.

– Oli kiva nähdä, että vaikka olinkin aika hapoilla, niin sain vedettyä pari aika hyvää rania. Mun mielestä toka rani oli vähän kliinimpi kuin viimeinen. En ihan saanut tehtyä kaikkia niitä juttuja mitä halusin, mutta olen tosi tyytyväinen tähänkin. Aina voisi silti olla enemmän tyyliä, Rukajärvi jatkoi.

Freestylen päävalmentaja Antti Koskinen oli Rukajärven suorituksista iloinen.

– Tosi saakelin hieno juttu, että kaksi ländättyä rania tuli kisassa – ja varsinkin ensimmäisen jälkeen. Hienosti Enni itsensä kokosi ja rauhoittui toiselle laskulle. Tosiaan ollaan monta päivää laskettu ja on hankala palautua, niin sai kyllä sisulla vääntää, että sai ranit päälle. Hienoa on nähdä, että Enni tekee oikeista syistä tätä hommaa.

– Hän halusi tehdä ranissaan tiettyjä asioita, meni niitä päin ja piti niistä kiinni. Sieltä sitten tuli näin hieno palkinto lopuksi. Kyllä se on mahtava homma. Nyt ansaitulle joululomalle ja ensi vuonna takaisin tohinoihin, Koskinen kommentoi.

Kilpailun voitti Kanadan Spencer O’Brien ja toiseksi laski Yhdysvaltojen Jamie Anderson

Dew Tourilla lasketaan vielä huomenna joukkuekisa, jossa Rome-lumilautamerkkiä edustaa Rene Rinnekangas.

Tulokset:

1. Spencer O’Brien, Kanada 95,00

2. Jamie Anderson, USA 93,33

3. Enni Rukajärvi 92,00

Lue myös:

    Uusimmat