Suomen maajoukkuevahti suuteli vastustajaa – tämä kuva aiheutti kohun Ruotsissa

Ruotsin Damallsvenskanissa Hammarbytä edustava suomalaisvahti Anna Tamminen suuteli vastustajajoukkue Växjössä pelannutta tyttöystäväänsä Rosa Herrerosta viime lauantaina pelatun ottelun jälkeen. Tämä ei ollut kaikkien kannattajien mieleen.

Hammarby voitti itse ottelun 6-1-numeroin. Tamminen päästi ottelussa kauden ensimmäisen osumansa. Suomalaismaalivahdilla oli ensimmäistä kertaa vastassaan Suomessakin urallaan pelannut tyttöystävä Herreros, joka ei kuitenkaan päässyt ottelussa kentälle.

– Se oli outoa. Se vaikutti hiukan koko viikon ajan. Tavallisesti keskustelemme paljon harjoituksista, mutta nyt yritimme puhua vain muista asioista, Tamminen kertoi Sportbladetille.

– Minulla oli hiukan tuuria, että hän ei päässyt kehiin, mutta hänelle se oli ikävää. Se on ollut erityistä. On paljon helpompaa pelata samassa joukkueessa kuin toisia vastaan.

Football is everywhere -lehti julkaisi ottelun jälkeen pariskunnasta hellyyttävän kuvan.

– Minä olen saanut vain positiivisia reaktioita, mutta kuulin, että he ovat saaneet sellaisia, jotka eivät olleet niin mukavia. Se on mielestäni todella surullista. Se tuntuu oudolta, nyt on vuosi 2023, Tamminen totesi.

Tamminen uskoo, että vastaavaa tulee näkyä enemmän, jotta tilanne normalisoituisi.

– Kommentoijat vaikuttavat jääneen jumiin johonkin 80-90-luvulle. Se on kuitenkin vain hyvä, että tulee enemmän avoimuutta, että he pääsevät tottumaan. Silloin ei tule enää sellaisia kommentteja, Tamminen sanoi.

Seitsemän maaottelua Helmareissa urallaan pelannut 28-vuotias Tamminen pelasi viime kaudella eniten nollapelejä (12) koko Damallsvenskanissa. Myös tämä kausi on alkanut mallikkaasti, sillä Tammisen taakse on tehty vain yksi maali. Hammarby johtaa sarjaa aloitettuaan sarjan kolmella voitolla.

– Aina sitä yrittää tehdä paremmin kuin edellisellä kaudella. Nyt on kaksi nollapeliä, joten toivottavasti tulee 11 tai enemmän lisää.

Hammarbyn kausi jatkuu maanantaina, kun se kohtaa vieraskentällä sarjakakkosen Linköpingin.

Katso kuva alta.

Lue myös:

    Uusimmat