Mainos

Suomen lentokenttien matkustajamäärät nousussa – Lapin joulusesongista tulossa erittäin vilkas

Melkein jokaisen Suomen isomman lentokentän matkustajamäärät ovat olleet kasvussa tänä vuonna.

Finavian tuoreimmat tilastot ulottuvat lokakuun loppuun ja ne kertovat, että lentomatkustajien määrä Suomessa on tänä vuonna ylittänyt 20 miljoonan rajan.

Maan päälentokentän Helsinki–Vantaan liikennemäärien vilkastuminen jatkuu. Sen kasvuprosentti vuoden alusta on ollut noin kymmenen verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Matkustajien tämänvuotinen määrä on Helsingissä ylittänyt 17 miljoonaa. Kotimaan matkustajia heistä on runsas kaksi miljoonaa.

Suomen toiseksi vilkkain kenttä on Oulu

Suomen toiseksi vilkkain kenttä Oulu näyttää myös selviä kasvulukuja: matkustajia on ollut melkein neljännes enemmän viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kaikkiaan Oulun kentällä on ollut yli 900 000 matkustajaa. Kolmanneksi eniten eli yli 400 000 matkustajaa on ollut Rovaniemellä, jonka luvut ovat lähes kymmenen prosentin kasvussa.

Vilkkaimmista kentistä Turku, Vaasa, Kittilä ja Kuopio ovat niin ikään tanakalla kasvu-uralla.

Suuremmista kentistä vain Tampere on laskusuunnassa, sillä sen luvut ovat viiden prosentin pudotuksessa alle 200 000 matkustajalla.

Lapin joulusta tulossa vilkas

Finavia ennakoi Lapin joulusesongista erittäin vilkasta, sillä sen mukaan turistilentojen määrä Lapin lentoasemilla kasvaa 15 prosentilla viime vuoteen verrattuna. Kaikkiaan joulunajan tilauslentoja Lapin eri kentille on noin 700. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja