Mainos

Suomen kunnat vertailussa: Lempäälässä viihdytään parhaiten, tyytymättömimmät Kouvolassa

Suomen tyytyväisimmät asukkaat asuvat Lempäälässä, kun suurten kaupunkien ykkönen on Tampere.

Tulokset selviävät tuoreesta EPSI Ratingin tekemästä tutkimuksesta koskien suomalaisten tyytyväisyyttä asuinkuntiinsa. Indeksi tuotetaan asteikolla 0–100, jossa 75 on hyvä taso.

Tutkimus on osa pohjois-eurooppalaista EPSI Rating -ohjelmaa. Siinä haastateltiin 6501:tä Suomessa asuvaa 18–79-vuotiasta henkilöä. Tutkimustuloksissa ovat mukana kunnat, joista on saatu vähintään 25 vastausta. Virhemarginaalit ovat yleisesti noin +/- 3 indeksipistettä, suurimpien kaupunkien ja valtakunnallisten tulosten osalta +/- 1 indeksipistettä.

Tyytyväisimmäksi kunnaksi nousi Tampereen naapurikunta Lempäälä, jossa asukastyytyväisyys oli 80,6 pistettä, mikä tarkoittaa 9,1 pisteen kasvua. Toisena oli Kuopion naapuri Siilinjärvi, sekä Turun naapurikunta Kaarina. Eniten asukastyytyväisyys nousi edellisvuodesta Nastolassa, jossa kasvua 11,7 pistettä.

Suurista kaupungeista ykkönen listan kärjessä olivat Tampere, Helsinki, Espoo sekä Turku.

Suomalaisten keskimääräinen tyytyväisyys asuinkuntaansa oli viime vuonna 68 pistettä. Tämä tarkoittaa, että keskimäärin tyytyväisyys kuntaa oli hyvän alapuolella. Kasvua oli kuitenkin yksi piste edelliseen vuoreen verrattuna.

Tyytymättömimpiä asuinkuntiinsa olivat Kouvolan ja Raaseporin asukkaat. Kouvola sai asukkailtaan 59,3 pistettä ja Raasepori 59,5 pistettä. Kriittisimpien kuntien tyytyväisyys kuitenkin parani edellisvuodesta. Eniten tyytyväisyys laski Ylöjärveltä, jossa laskua oli 8,1 pistettä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.