Suomen käsipallolegendan poika toistamiseen Huuhkajien paidassa – kertoo isänsä roolista omalla urallaan

"Toivon että voin tuoda energiaa joukkueemme pelaamiseen"– Benjamin Källman kertoo fiiliksiään ennen Bosnia&Herzegovina -ottelua 4:22
Videolla Benjamin Källmanin haastattelu.

Skotlannin Liigan Dundeessa ja Tanskan pääsarjan Vendsysselin paidassa lainasopimuksilla viime kaudella esiintynyt Benjamin Källman on Huuhkajien matkassa nyt toista kertaa, kun Suomi kohtaa EM-karsintaotteluissa Bosnia-Hertsegovinan ja Liechtensteinin. 

Källman on kaikkien aikojen suomalaiskäsipalloilija Mikael Källmanin poika. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Huuhkajien paidassa viime vuoden tammikuussa, kun Suomi kohtasi harjoitusottelussa Jordanian. Kutsu uudelleen maajoukkueeseen ei tullut Källmanille yllätyksenä. 

– Tiesin sen, että kun tekee hyvin duunia ja saa peliaikaa, niin jossain vaiheessa se tulee. Enemmän se on kunnia, kuin yllätys. Nyt pitäisi sitten näyttää, että haluaa jäädä tänne, Källman kertoi MTV Urheilulle.

Kulunut vuosi oli Källmanille vaikea, sillä hän pelasi kauden aikana kahdessa eri seurassa, molemmissa lainapesteillä.

– Todella vaikeaa on ollut, varsinkin, kun pitää bootata sarja, maa sekä joukkue. Mutta muuten tämä Tanskan keikka oli minulle todella hyvä. Sain paljon peliaikaa ja onnistumisia. Vaikkei joukkueella mennyt niin hyvin, niin se oli minulle positiivinen, Källman toteaa.

Källmanin isä Mikael on Suomen kaikkien aikojen käsipalloilija. Hänet valittiin 14 kertaa Suomen parhaimmaksi sekä Saksan Bundesliigan parhaaksi vuonna 1992. Källman kertoo, kuinka päätyi jalkapallon pariin. 

– Se ei oikeastaan ollut mikään valinta. Minulla tuli polven kanssa ongelma, kun pelasin käsipalloa. Siihen ei kuitenkaan sattunut, kun pelasin jalkapalloa. Sitä kautta menin aika lailla enemmän futiksen puolelle. Tykkäsin jalkapallosta enemmän. Käsipallo sekä jalkapallo ovat olleet nuoresta lähtien vahvasti mukana. Se ei ollut siitä kiinni, vaan tein, mitä itse halusin, Källman kertoo.

Isä on ollut suuressa roolissa Källmanin omalla uralla.

– Vaikuttajana uralla hän ollut todella iso, vaikkakin tietää enemmän käsipallosta kuin jalkapallosta. Hän tietää ammattilaisuudesta ja sitä kautta olen saanut oppia. Hän antaa aina vinkkejä, tosin ehkä enemmän siitä, miten tulisi elää, kuin mitä teen jalkapallokentällä, Källman sanoo.

Huuhkajat kohtaa Bosnia-Hertsegovinan lauantaina ja Liechtensteinin tulevan viikon tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat