Suomen kallein auto bongattu Helsingissä – katso kuva juuri rekisteröidystä menopelistä

Teknavin toimitukseen on kantautunyt viime päivinä useasta eri lähteestä huhuja, joiden mukaan Helsingissä olisi bongattu maailmallakin erittäin harvinainen Porsche 918 Spyder. Viimeinen varmistus asialle saatiin lukijan ottaman kuvan myötä. Otos on napattu tuoreeltaan Helsingin Ullanlinnassa.

Superauton omistaja pysyy ainakin toistaiseksi mysteerinä, sillä tietokantaa ylläpitävä Trafi on salannut kyseisen auton tiedot. Hiljattain markkinoille tulleen auton tuotanto on vasta alkuvaiheessa, joten suomalainen omistaja on ensimmäisten onnekkaiden joukossa. Porsche 918 Spyderia valmistetaan nimensä mukaisesti vain 918 kappaletta. Suomessa auton hinta on veroineen 904 230,72 euroa.

Nelivetoisen superauton sydän on 4,6-litrainen V8 (608 hv) ja kaksi sähkömoottoria (279 hevosvoiman yhteisteholla). Huippunopeus yltää 430 kilometriin tunnissa ja satasen spurtti vie aikaa vain 2,8 sekuntia. Käsittämättömistä suoritusarvoista huolimatta auto pihistelee vain 3,3 litran keskikulutusluvuilla. Pelkän sähkön avulla autolla on mahdollisuus ajaa 30 kilometriä.

Suomen maahantuoja ei ota kantaa, onko tämä 6. kesäkuuta Suomen kilpiin rekisteröity kyseinen yksilö ainut Suomeen tilattu Porsche 918 Spyder. Varmaa on, että ihan joka päivä tällaista ei tule vastaan.

Kuva: Johannes Floor

Lue myös:

    Uusimmat