Suomen futisnuorilla maalihana auki – Eetu Vertainen iski pilkulta

Suomi ja Norja pelaavat jalkapallon alle 19-vuotiaiden EM-kisojen alkulohko-ottelua Seinäjoella. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli 1-1.

Norja pääsi karkaamaan johtoon 11. minuutilla Suomen puolustuksen kompuroitua. Jens Hauge sai kunnian siirtää pallon maalivahti Rasmus Leislahden ulottumattomiin.

Juha Malisen valmentama Suomi ei jäänyt ihmettelemään, vaan vyörytti peliä vääjäämättömästi kohti Norjan kenttäpuoliskoa. Ennen puolen tunnin täyttymistä tuli palkinto, kun erotuomari osoitti rangaistuspilkkua norjalaispelaajan rikottua Eetu Vertaista.

Vertainen otti homman itse hoitaakseen. Hän sijoitti pelivälineen kylmän rauhallisesti oikeaan alanurkkaan. Maali oli Minihuuhkajille kisojen ensimmäinen; ensimmäisessä ottelussa Italia voitti Suomen 1-0.

Pisteet ottelusta ovat erittäin tärkeät, sillä molemmilla on alla tappio avauskierrokselta. Illan myöhemmässä ottelussa kohtaavat Portugali ja Italia.