121 km/h! Kammotykki siivitti Hollannin isoon EM-voittoon

Hollanti eteni jalkapallon EM-kisojen puolivälieriin, kun se nitisti Romanian 3–0-lukemin tiistai-iltana.

Hollanti avasi maalihanat jo ottelun 20. minuutilla. Xavi Simons levitti pallon vasemmalle laidalle, josta Cody Gakpo leikkasi sisään ja latasi pallon etukulmasta sisään.

Gakpo, jolle maali oli hänen kolmas käynnissä olevissa EM-kisoissa, ampui pallon tv-grafiikan mukaan peräti 121 kilometrin tuntivauhtia maaliverkon perukoille.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Gakpo onnistui maalinteossa myös toisella jaksolla, mutta osuma hylättiin VAR-tarkastuksen jälkeen paitsiona. Virgil van Dijk osui sen sijaan tolppaan, jonka jälkeen Joey Veerman hukkasi huippupaikan lähietäisyydeltä.

Hollantilaiset dominoivat peliä, mutta ruuti oli pitkän aikaa kosteaa. Pelin viimeisen seitsemän minuutin aikana se kuitenkin onnistui vielä kahdesti.

Loistavan ottelun pelannut Gakpo piti tasapainonsa päätyviivan äärellä ja väänsi voimalla Romanian rangaistusalueelle. Hän sai syötettyä pallon viime hetkillä maalin suulle, mistä Donyell Malen viimeisteli sen helposti tyhjiin ottelun 83. minuutilla.

Lisäajan kolmannella minuutilla Malen viimeisteli vielä toistamiseen. 25-vuotias vaihtomies kuljetti näyttävästi rangaistusalueen sisälle ja latasi pelivälineen vasempaan alakulmaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Hollanti jatkaa vakuuttavalla esityksellä EM-kisojen puolivälieriin. Ronald Koemanin miehistö kohtaa seuraavaksi kello 22 alkavan Itävalta–Turkki-neljännesvälieräottelun voittajan.

Lue myös:

    Uusimmat