Suomen formulalupaus pettyi: "Aika huonosti meni koko kisa"

Simo Laaksosen kauden viimeinen GP3-sarjan lauantaikisa tuotti Abu Dhabissa yhdeksännen tilan. Laaksonen oli startannutkin yhdeksännestä ruudusta, mutta sijoitukseensa hän oli pettynyt.

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Lauantai: Aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

– Ei ollut kovinkaan hyvä kisa. Turhan paljon oli vaikeuksia päästä ohitse siinä alussa. Kun tuli avattavan takasiivekkeen käyttökerrat, niin ne olivat aika lopussa, kun pääsin ohi siitä yhdestä kaverista. Ja renkaatkin olivat loppu, Laaksonen summasi.

Positiivisia puolia Laaksonen ei kisastaan luetellut.

– Aika huonosti meni loppujen lopuksi koko kisa, hän ilmoitti.

GP3-sarjan kausi päättyy sunnuntaina sprinttilähtöön. Lauantain kahdeksan parasta starttaa siihen kisaan käännetyssä järjestyksessä ja Laaksonen jäi siis harmittavasti yhden sijan paalupaikasta.

– Jos hiukan tuosta pystyisi nousemaan, niin se olisi ihan hyvä. Nyt jäi tuo kasipaikka ottamatta. Se olisi huomenna ollut paalupaikka, Laaksonen totesi päätöskisan tavoitteistaan.

Niko Kari vaihtoi GP3-sarjan kesken kauden Formula 2-sarjaan. Hän starttaa lauantaina 14. ruudusta.

– Ihan hyvä. 11:s oli tuossa aika-ajossa. Kolmen ruudun lähtöruuturangaistus tulee Sotshin kisasta. Mutta ihan tyytyväinen olin. Koko ajan mennään eteenpäin renkaan kanssa esimerkiksi, että oppii hyödyntämään sen paremmin, Kari sanoi.

Karin mukaan rengashallinta on sunnuntaina ratkaisevassa roolissa.

– Varmaan tulee olemaan aika endurance-kisa. Jokainen pyrkii säästämään renkaita. Kaikki ovat puhuneet, että rengas tulisi olemaan suurin osa-alue siinä. Pitää osaa ajaa pehmeästi ja säästää sitä rengasta.

C More näyttää lauantaina Abu Dhabin F2-kisan kello 16.35 alkaen. Sunnuntaina GP3-sprinttikisan lähetys alkaa C Morella kello 10.05 ja F2-sprinttikisan lähetys 11.30.


Lue myös:

    Uusimmat