Suomalaisajajalta komea esitys Sotshin GP3-kisassa

Simo Laaksonen sijoittui kuudenneksi Sotshissa lauantaina ajetussa GP3-sarjan kisassa. Laaksoselle sijoitus oli GP3:ssa kauden toiseksi paras.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Venäjän GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Venäjän GP klo 14.00, ennakkotunnelmat klo 12.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Laaksonen oli sijoittunut kuudenneksi myös aika-ajoissa. Startti oli häneltä ihan ok, mutta hän osui toiseen autoon ja menetti siitä syystä kaksi sijaa.

Myöhemmin Laaksonen putosi yhdeksänneksi, mutta raivasi tietään sen jälkeen ylöspäin. Hän palasi seitsemännelle tilalle ohitettuaan Callum Ilottin ja Giuliano Alesin.

Seitsemän kierrosta ennen maalia Laaksonen nousi jo kuudenneksi ohitettuaan David Beckmannin, mutta Beckmann kuittasi sijan heti perään itselleen takaisin.  Lopussa Laaksosella ei ollut mahdollisuuksia enää uuteen ohitusyritykseen.

Viimeisellä kierroksella Laaksonen nousi kuitenkin kuudenneksi. Brittikuljettaja Jake Hughes ajautui ongelmiin ja menetti pari sijaa.

Kisan voittoon ajoi italialainen Leonardo Pulcini. Sarjassa toisena oleva venäläisajaja Nikita Mazepin oli malissa toinen ohitettuaan lopussa ranskalaisen Anthoine Hubertin.

Tuomaristo tutki Mazepinin tekemisiä startissa, mutta tuli siihen tulokseen, ettei hän hyötynyt, vaikka vaikutti siltä, että hän olisi oikaissut.

Hubertille kolmostilakaan ei ollut huono tulos. Hän on hyvin lähellä sarjan mestaruutta.

GP3:ssa ajetaan Sotshissa sunnuntaina sprinttilähtö, johon Laaksonen starttaa kolmannesta ruudusta, koska sprinttikisaan lauantain startin kahdeksan parasta starttaavat käännetyssä järjestyksessä. C More näyttää sprinttikisan suorana kello 10 alkaen.

Toinen GP3-sarjassa kisannut suomalaisajaja Niko Kari on siirtynyt luokkaa ylemmäksi Formula 2-sarjaan. Kari debytoi F2:ssa lauantaina Sotshissa ja kisaa voi seurata C Morelta suorana kello 16.40 alkaen.

F2-sarjan sprinttilähtöä voi seurata C Morelta sunnuntaina kello 11.15 alkaen.



Lue myös:

    Uusimmat