F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

GP3-mestaruus ratkesi – suomalaisajaja pisteille

3:02

Simo Laaksonen ajoi Abu Dhabissa lauantaina ajetussa GP3-startissa pisteille oltuaan maalissa yhdeksäs. Ranskalaisajaja Anthoine Hubert varmisti kisan kolmostilallaan mestaruutensa. 

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

Yhdeksännestä ruudusta startannut Laaksonen ei saanut aivan nappistarttia, mutta kykeni pitämään sijoituksensa. Laaksonen ahdisteli tiukasti Ryan Tveteriä. Autot osuivatkin toisiinsa, mutta suurempia vaurioita ei tullut.

Kisan puolivälissä Laaksonen menetti yhden sijan Giuliano Alesin noustua hänen edelleen. Viisi kierrosta ennen maalia Laaksonen kuitenkin ohitti Tveterin ja palasi yhdeksännelle tilalle.

Viimeisillä kierroksilla Laaksonen ahdisteli tiukasti Juan Manuel Correaa. Laaksonen pääsi rinnalle, mutta ohitus ei onnistunut ja Laaksonen ei saavuttanut paalupaikkaa sunnuntain lähtöön, joka kahdeksannella tilalla olisi tullut, koska sunnuntaina startataan lauantain kahdeksan parhaan osalta käännetyssä järjestyksessä.

Voittoon ajoi italialainen Leonardo Pulcini ja toiseksi saksalainen David Beckmann. Kolmanneksi sijoittui ranskalainen Anthoine Hubert, joka samalla varmisti sarjan mestaruutensa.

Venäläiskuski Nikita Mazepin lipesi radalta taisteltuaan kärkipaikasta Pulcinin kanssa. Tuomaristo katsoi Mazepinin oikaisseen ja siitä seurasi kymmenen sekunnin aikasakko, joka pudotti hänet kakkostilalta viidenneksi.

Mazepinin rangaistus herätti kritiikkiä, koska hän ei hyötynyt tilanteesta. Rangaistus myös vei Mazepinilta viimeisenkin sauman haastaa Hubertia vielä mestaruustaistossa.

Laaksonen sai yhdeksännestä tilastaan kaksi pistettä. Ennen kauden päätöskisaa hän on 26 pisteellään GP3-taulukossa sijalla 15.

GP3-sarjan kausi päättyy Abu Dhabissa sunnuntaina sprinttilähtöön. C More näyttää kilpailun suorana kello 10.05 alkaen.

3:42

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja