Suomelta tyrmäävä aloitus EM-kisoihin

Suomi avasi lentopallon miesten EM-lopputurnauksen komeasti, kun Kroatia kaatui tylyn puhtaasti 3–0 (25–19, 25–19, 25–22) Bulgarian Varnassa pelattavassa EM-alkulohko B:ssä.

Suomi hallitsi ottelua alusta alkaen ja hoiti kaikki kolme erää varmasti. Suomi on lohkon avauskierroksen jälkeen kärkipaikalla, sillä muissa otteluissa Espanja voitti tiistaina Bulgarian 3–1 ja Slovenia keskiviikkona Ukrainan 3–1. Lohkon neljä parasta pääsee pudotuspeleihin.

Päävalmentaja Joel Banks oli syystäkin iloinen Ylen tv-haastattelussa voiton jälkeen.

– Aivan ihmeellistä. Meidän kokemattomuudesta on puhuttu (kuusi EM-ensikertalaista), paljon nuoria, mutta eivätkö he pelanneetkin hyvin! Voitto oli tärkeintä, ja nuorille jätkille hyvää kokemusta lisää, ja 3–0 siihen vielä bonuksena, Banks sanoi.

Suomelle tulee seuraavaksi vastaan kotijoukkue Bulgaria torstai-iltana. Vastassa on avauspelissään pettynyt ja sitä myöten hyvin nälkäinen joukkue. Fanaattinen kotiyleisö tuo oman ja äänekkään lisämausteensa otteluun.

– Tuo tulos (Bulgarian tappio Espanjalle) oli pahin mahdollinen meille. Hienoa Espanjalle, he pelasivat hienon pelin, mutta meille tulee torstaina aivan hirvittävä tunnelma vastaan. Se tuo haastetta, ja kyllä Bulgaria on muutenkin täynnä näyttämisen halua. Meidän on oltava valmiita tuohon haasteeseen ja uskallettava pelata omaa peliämme, Banks pohti torstaita.

– Paineita on nyt vähän poissa, kun voitimme (Kroatian). Nyt voimme pelata Bulgariaa vastaan vapautuneimmin mielin.

Lue myös:

    Uusimmat