Suomelle katkera jatkoaikatappio jääkiekon MM-välierässä

Suomen alle 18-vuotiaiden naisten jääkiekkomaajoukkue kärsi 2-3-jatkoaikatappion Kanadalle MM-kisojen välierässä lauantaina. Suomi oli ottelussa kiinni historian ensimmäisessä finaalipaikassa, mutta lopulta Kanada vei pidemmän korren.

Suomi oli kokenut Kanadalle alkulohkossa murskaavan 0-8-tappion. Joukkueiden toinen kohtaaminen lähti käyntiin maalipaikkojen osalta Suomen hallinnalla. Ottelun ensimmäisen maalin teki kuitenkin Kanada avauserän puolivälissä. Onnekaan osuman tekijäksi merkittiin Abby Stonehouse.

Suomi pääsi toisessa erässä peräti neljä kertaa ylivoimalle, mutta tasoitusosuma tuli tasakentällisin. Julia Schalin tarjoili ja Sanni Vanhanen viimeisteli maalin edestä Suomen tasoihin.

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin Suomen ylivoimalla ja ainoastaan kahdeksan sekuntia ehti kulua, kun Pauliina Salonen vei Suomen johtoon. Illan toinen tehopiste Vanhaselle, joka syötti maalin. Kanada nousi tasoihin erän puolivälissä Alexandra Law'n maalilla.

Suomi sai vajaat kolme minuuttia ennen loppua ylivoiman kanadalaispelaajan koukkaamisen myötä. Kanada otti ottelun loppuhetkillä vielä toisen jäähyn, joten jatkoajalle lähdettiin Suomen ylivoimalla. Suomi pääsi toistamiseen ylivoimalle jatkoajalla, kun Kanadalla oli liikaa pelaajia jäällä. Suomi ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

Kanada iski lopulta ratkaisun jatkoajan loppupuolella ja eteni toisen kerran peräkkäin finaaliin. Voittomaali merkittiin Kanadan Ava Murphylle. Suomi kohtaa lauantaina pronssiottelussa Yhdysvallat.

Ruotsi yllätti lauantain toisessa välierässä Yhdysvallat lukemin 2-1. Pronssiottelu pelataan sunnuntaina kello 17 ja loppuottelu kello 21.