Mainos

Suomeen odotetaan vilkasta turistikesää, kiinalaiset, venäläiset ja saksalaiset tulevat ihastelemaan tarjontaa

Suomeen odotetaan vilkasta turistikesää. Visit Finlandin tuoreen selvityksen mukaan ulkomaiset matkanjärjestäjät ennakoivat, että ulkomailta tulevien matkailijoiden määrä kasvaa 5–10 prosenttia.

Eniten kasvua odotetaan Kiinasta ja Saksasta, mutta myös venäläisten matkailu elpyy. Suomi ja muut Pohjoismaat vetävät nyt kiinalaisia matkailijoita. Vierailut ja yöpymiset kasvavat nyt nopeammin kuin muualla Euroopassa. Myös Kiinan presidentti Xi Jinpingin vierailu lisäsi kiinalaisten kiinnostusta Suomeen.

Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen kertoo, että kiinalaiset matkailijat päättävät ensin mitä he haluavat lomallaan tehdä ja kokea, ja päättävät vasta sen perusteella matkakohteensa.

– Siksi kesäaktiviteetit ja ainutlaatuiset kokemukset, kuten mökki- ja saunakulttuuri, sekä luontoelämykset, kuten sienestys ja marjastus, pitäisi sitoa vahvemmin Suomen kesämatkailun tarjontaan, Virkkunen kehottaa.

Virkkusen mukaan Suomella on vielä tekemistä kesämatkailun kehittämisessä, sillä talvikausi on edelleen selvästi kesää vilkkaampi.

Saksassa Suomen kysyntää kasvattaa juhlavuosi ja erilaiset kampanjat. Saksalaisten yöpyjien määrään odotetaan tänä vuonna 15 prosentin kasvua. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.