Uusivuosi vilkastuttaa Suomen turistiliikennettä, mutta kaunis maamme kiehtoo matkailijoita myös vuodenvaihteen jälkeen: "Suomi on trendikohde"

7:24
Visit Finlandin tutkimuspäällikkö kertoo, miksi Suomi kiinnostaa turisteja.

Turistit saapuvat Suomeen erilaisten aktiviteettien perässä. Ulkomaalaisia kiinnostavat erityisesti yöpyminen lasi-iglussa, kylpeminen perinteisessä saunassa sekä husky- ja porosafarit.

Visit Finlandin tutkimuspäällikkö Katarina Wakosen mukaan Suomen uudenvuoden turistivierailijoiden kärkipaikkaa pitävät venäläiset ja brittiläiset.

– Noin joka viides ulkomainen matkailija on tammikuussa Venäjältä ja noin joka kymmenes Iso-Britanniasta. Kolmossijaa pitelevät Saksa ja Ranska.

Myös kiinalaisten turistien määrä on kovassa kasvussa. Wakonen kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, että kiinalaisten matkailijoiden määrä on kasvanut Suomessa vuosi vuodelta.

– Suomi on tietyllä tavalla trendikohde kiinalaisille matkailijoille. Esimerkiksi Pekingin talviolympialaiset ovat lisänneet Kiinassa talviurheiluharrastuksen suosiota paljon ja osa matkailijoista etsii tätä osaamista ja kokemusta Suomesta.

– Myös kiinalainen uusivuosi ajoittuu tammikuun lopulle ja silloin Suomi tulee olemaan yksi suosituimmista EU-maista kiinalaisille.

Pääkaupunkimme ja pohjoisen rauha kiinnostavat

Ulkomaiset matkailijat suuntaavat Wakosen mukaan niin Helsinkiin kuin Rovaniemelle.

– Suurin osa suuntaa ensin pääkaupunkiseudulle ja moni jatkaa matkaansa edelleen Lappiin, jossa Kittilä, Inari ja Kolari ovat suosittuja paikkoja.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja