Uusivuosi vilkastuttaa Suomen turistiliikennettä, mutta kaunis maamme kiehtoo matkailijoita myös vuodenvaihteen jälkeen: "Suomi on trendikohde"

Etenkin itärajaa ylitetään uutenavuotena vilkkaasti, mutta maamme kiehtoo matkailijoita vuodenvaihteen jälkeenkin:"Suomi on trendikohde" 7:24
Visit Finlandin tutkimuspäällikkö kertoo, miksi Suomi kiinnostaa turisteja.

Turistit saapuvat Suomeen erilaisten aktiviteettien perässä. Ulkomaalaisia kiinnostavat erityisesti yöpyminen lasi-iglussa, kylpeminen perinteisessä saunassa sekä husky- ja porosafarit.

Visit Finlandin tutkimuspäällikkö Katarina Wakosen mukaan Suomen uudenvuoden turistivierailijoiden kärkipaikkaa pitävät venäläiset ja brittiläiset.

– Noin joka viides ulkomainen matkailija on tammikuussa Venäjältä ja noin joka kymmenes Iso-Britanniasta. Kolmossijaa pitelevät Saksa ja Ranska.

Myös kiinalaisten turistien määrä on kovassa kasvussa. Wakonen kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, että kiinalaisten matkailijoiden määrä on kasvanut Suomessa vuosi vuodelta.

– Suomi on tietyllä tavalla trendikohde kiinalaisille matkailijoille. Esimerkiksi Pekingin talviolympialaiset ovat lisänneet Kiinassa talviurheiluharrastuksen suosiota paljon ja osa matkailijoista etsii tätä osaamista ja kokemusta Suomesta.

– Myös kiinalainen uusivuosi ajoittuu tammikuun lopulle ja silloin Suomi tulee olemaan yksi suosituimmista EU-maista kiinalaisille.

Pääkaupunkimme ja pohjoisen rauha kiinnostavat

Ulkomaiset matkailijat suuntaavat Wakosen mukaan niin Helsinkiin kuin Rovaniemelle.

– Suurin osa suuntaa ensin pääkaupunkiseudulle ja moni jatkaa matkaansa edelleen Lappiin, jossa Kittilä, Inari ja Kolari ovat suosittuja paikkoja.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat