Suomeen lasahtaa nyt "hyvinkin räväkkä" sadealue – katso missä vettä tulee eniten

Torstai 20.7. Sää jatkuu varsin epävakaisena 2:29
Katso videolta, millä alueilla sataa torstaina ja perjantaina eniten.

Matalapaine tuo Suomeen sade- ja ukkoskuuroja torstaina ja perjantaina. Pohjois-Suomessa lämpötila voi laskea jopa 10 asteeseen.

Torstai-iltapäivänä voimakkaimmat sade- ja ukkoskuurot painottuvat maan eteläosaan, mutta kuuroja voi tulla myös Pohjanmaalla ja Jyväskylän eteläpuoleisella alueella.

Kuuroalueilla lämpötila voi laskea jopa 15 asteeseen. Varsinkin rannikkoseudulla kuurojen yhteydessä voi esiintyä myös voimakkaita tuulenpuuskia, kertoo meteorologi Joonas Koskela.

Lämpötila kohoaa aurinkoisilla alueilla 20 asteen tuntumaan tai sen yläpuolelle.

Myös lähes koko Pohjois-Suomi peittyy sadealueeseen. 

Vettä voi tulla hyvinkin räväkästi Keski-Lapista Koillismaalle ulottuvalla alueella. Lämpötila jää kovimmassa sateessa lähelle 10 astetta. Aurinkoisimmilla seuduilla ollaan 15 ja 20 asteen välillä. Varsinkin Pohjois-Lapissa koillistuuli on puuskaista.

Sadekuurot jatkuvat perjantaina

Koskelan mukaan loppuviikon sääkarttaan ei tule suuria muutoksia. Myös perjantaina on luvassa sadekuuroja.

Etelä- ja Keski-Suomessa tulee sadekuuroja siellä täällä. Lämpötila kohoaa 20 asteen vaiheille. Säärintama jää mutkittelemaan Suomen ylle niin, että ehkä sen paikka hieman elää tässä loppuviikon aikana. Mutta sateet ulottuvat Itä-Suomesta Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueelle.

Pohjoisessa lämpötila voi kohota 20 asteen tuntumaan, jos pilvipeite rakoilee.

Katso koko sääennuste jutun alussa olevalta videolta.

 

Lue myös:

    Uusimmat