Mainos

Suomeen kohdistetut terrorismivaroitukset lisääntyneet

Kansainvälisen tiedusteluyhteistyön tuloksena saadut varoitukset työllistävät Suojelupoliisia. Suurin osa varoituksista on osoittautunut vaarattomiksi.

Suomeen kohdistettujen terrorismin ennakkovaroitusten määrä on kiihtynyt Beslanin koulukaappauksen jälkeen. Varoituksia on tullut viikoittain ja jopa peräkkäisinä päivinä. Aiemmin niitä tuli vain kerran kuussa. Suurin osa varoituksista on osoittautunut kuitenkin vaarattomiksi.

Mahdollinen uhka on usein kohdistunut paikkaan, jossa on paljon ihmisiä. Suojelupoliisi selvittää vihjeiden todenperäiosyyden ja kohteen viranomaislähteistä. Varoituksia on saatu usein kansainvälisistä tiedusteluyhteyksistä. Kolmessa vuodessa vakavia terrorismivaroituksia on tullut kymmenkunta.

Madridin isku aiheutti sen, että terroristivaroituksia tulee päivittäin Espanjassa. Suomessa ja pohjoismaissa varoituksia saadaan vähemmän.

Terrorismivaroitusten arkipäiväistyminen on lisännyt rajavartiolaitosten valmiusjoukkojen harjoituksia Suomen terrorismin torjunta nojaa ennaltaehkäisevään toimintaan. Suojelupoliisi luottaa siihen, että iskusta saadaan joku ennakkovihje.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.