Suomea helli vain pari kertaa vuosisadassa toteutuva helahelle – viikonloppuna jytisee lähes koko maassa! Katso viiden päivän ennuste paikkakunnallesi

Lämpö on hellinyt Suomea viime päivinä. Eilen ylitettiin 28 asteen raja yhteensä neljällä eri havaintoasemalla – jopa Ylivieskassa asti (28,7). Helle on myös ukkosen rakennusaines.

– Näin lämmintä on toukokuun ensimmäisellä puoliskolla keskimäärin vain muutaman kerran vuosisadassa, kirjoittavat Forecan meteorologit sivullaan.

Foreca kertoo, että ukkosen rakennusaineet ovat kosteus ja lämpö. Forecan mukaan molempia on saapumassa Suomeen Mustanmeren suunnalta.

– Viikonloppu tuo meille mukanaan tuulahduksen Mustanmeren tyypillisestä alkukesän säästä. Siinä vuorottelevat lämmin auringonpaiste ja rankahkot ukkoskuurot.

Tänään ukkoskuurot painottuvat maan keskivaiheille. Jytinään on syytä varautua erityisesti Kainuun, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Pohjanmaan maakunnissa.

Lauantaina ukkosia esiintyy eteläisemmässä osassa Suomea. Vaaravyöhykkeellä ovat Varsinais-Suomi, Satakunta, Uudenmaan pohjoisosa, Kanta-Häme ja Pirkanmaa.

Katso viiden vuorokauden ennuste yli sadalle paikkakunnalle!

Jos ennuste ei näy, voit katsoa sen tästä!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja