Mainos

Suomalaisviranomaiset: PAF:n osakepelit lainvastaisia

Suomalaisviranomaiset eivät katso Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen PAF:n uusia pelejä suopein silmin. Hallitusneuvos Jouni Laiho sisäministeriöstä pitää PAF:n uusia osakepelejä lainvastaisina. Laihon mukaan kyse on samasta perusongelmasta, jota Turun hovioikeus parhaillaan tutkii.

PAF ilmoitti tänään aloittavansa Internetissä kaksi uutta osakepeliä. Niissä veikataan, minkä osakkeen arvo kehittyy prosentuaalisesti parhaiten yhden pörssipäivän aikana. Laihon mukaan PAF:n uudet pelit ovat ilmiselvästi arpajaislain soveltamisalaa.

Vuosi sitten Ahvenmaan käräjäoikeus katsoi yhtiön syyllistyneen valtakunnan arpajaislain rikkomiseen, koska se tarjosi pelejään valtakunnan alueella asuville suomen kielellä ja mainosti pelejään laajasti Manner-Suomen lehdissä. Osapuolet valittivat päätöksestä Turun hovioikeuteen, jossa sitä yhä käsitellään.

Mantereella arpajaislain alaista veikkaustoimintaa voi harjoittaa ainoastaan Veikkaus. Laihon mukaan Veikkauskaan ei ole ottanut osakepelin kaltaisia pelejä valikoimiinsa, koska laissa vedonlyöntipelit on rajattu urheiluun tai muihin kilpailuihin.

-Katson, että meillä Suomessa ei ole mahdollista harjoittaa veikkauspeliä tällaisilla kohteilla, Laiho sanoo.

Mitä lakia sovelletaan?


PAF:lla ja suomalaisviranomaisilla on ollut perusnäkemysero siitä, missä Internet-peliä harjoitetaan ja mitä lakia peliin kulloinkin sovelletaan. Ahvenanmaalla on oma arpajaislaki.

PAF:lla on oikeudet raha-automaatti-, kasino-, vedonlyönti-, arpajais- ja Internet-peleihin Ahvenmaalla. Sillä ei ole oikeutta harjoittaa rahapeliä Suomessa.

Internetpeleissä PAF on katsonut, että jos joku älyää tulla heidän nettisivuilleen ja pelata siellä, toiminta tapahtuu Ahvenmaan lain alaisena.

Suomalaisviranomaiset taas ovat olleet sitä mieltä, että jos peliä tarjotaan Suomessa ja mainostetaan täällä, siihen sovelletaan valtakunnan arpajaislakia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.